Effectiever hoeken en wendingen rijden met een ezelsbruggetje • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Effectiever hoeken en wendingen rijden met een ezelsbruggetje

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Wanneer je aan het rijden bent zijn er soms dingen, die je van je instructeur te horen krijgt, die op zich wel logisch klinken, maar die toch veel moeilijker blijken te zijn als je het probeert uit te voeren.

Hoeken en wendingen

Zo klinkt het heel logisch dat je midden op je paard moet blijven zitten als je een hoek of een wending rijdt en dat je niet naar binnen of naar buiten moet gaan hangen. Aan de andere kant moet je je bovenlichaam wel kunnen draaien in de richting waarin je wilt. Fysiotherapeute Christine Bergeron gaf hiervoor een tip: Stel jezelf voor dat je met je bovenlichaam in een cilinder zit en dat je een corset draagt. De cilinder zorgt ervoor dat je niet opzij kunt gaan hangen en niet inknikt in je heup en het corset zorgt dat je niet inknikt in je middel.

Klik hier voor een foto

Buiging en stelling

Wat ook heel logisch klinkt is dat je je paard als je hem buigt niet alleen zijn hoofd en hals opzij moet laten buigen, maar dat hij in zijn hele lichaam gebogen moet gaan. De Amerikaanse Grand Prix-amazone Courtney King Dye gaf daarom als ezelsbruggetje dat je je paard in de vorm van een banaan zou moeten willen rijden. Dan heb je hem van achteren naar voren gelijkmatig gebogen.

Klik hier voor een foto

Bron: Dressagetoday

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook