Een ei voor zachte handen • Dressuur Magazine
Artikelen
Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Rijden met ‘zachte handen’ is iets dat iedere ruiter na zou moeten streven. Het is niet alleen goed voor je paard, die je er dankbaar voor zal zijn, maar het komt ook je eigen rijden en ontwikkeling ten goede.

Met veel oefenen en goede begeleiding is het voor iedere ruiter mogelijk om te leren om met zachtere handen te gaan rijden. Daarnaast zijn er ook een paar ezelsbruggetjes, die je kunt gebruiken.

Tips

Eerder schreven we op Dressuur.nl over tips en ezelsbruggetjes om met zachtere handen te leren rijden. Denk bijvoorbeeld dat je in plaats van je teugels een schattig klein kuikentje in je handen hebt. Je wilt het beestje vasthouden zodat hij niet van grote hoogte naar beneden valt, maar als je hem te strak vasthoudt dan vermorzel je hem. Of doe net alsof je alleen een zijden draadje hebt waarmee je in verbinding staat met de mond van je paard. Trek te hard en het breekt.

Challenge

Nu heeft Dressuurstal Van Baalen ook een leuke Challenge online gezet om te oefenen met zachte handen te rijden en dat is rijden met rauwe eieren in je handen. Heb je ze te los vast, dan vallen ze op de grond en zijn ze kapot, maar heb je ze te strak vast …. nou ja dat wordt ook een beetje onsmakelijk. In het onderstaande filmpje noemen ze het de Tuesday Challenge.

Bron: Youtube DVB

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.