Dovers tips voor spanning • Dressuur Magazine
Artikelen
Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Wanneer je traint met je paard dan kom je zo nu en dan in situaties terecht waarbij je te maken hebt met spanning bij je paard. Soms kun je dat soort situaties vermijden, maar omdat je niet alles wat er om de baan heen gebeurt kunt controleren, kun je beter leren hoe je je paard door zulke omstandigheden heen kunt rijden.

Rijden

Robert Dover werkt in onderstaande video met een amazone, die wat last heeft van spanning met haar paard. De rode draad in deze training is dat ze haar paard naar voren moet blijven rijden, waarbij ze hem de ruimte geeft aan de voorkant om ook voorwaarts te blijven gaan, maar wel zoveel begrenst dat haar paard rond blijft. Het komt er eigenlijk vooral op neer dat de amazone door moet blijven gaan met rijden en actief de leiding moet nemen.

Voorwaarts, belonen, voorwaarts en belonen

Het stokpaardje van de Amerikaanse coach is dat je je paard zodra het kan moet belonen. Dat merk je al in het begin van het filmpje, maar je hoort hem naarmate het beter gaat ook  steeds fanatieker roepen dat het paard braaf is en dat hij een klopje op zijn hals moet krijgen.

Zwaardere oefeningen

Hoewel in het filmpje de piaffe, passage en zelfs wissels om de pas naar voren komen om te oefenen, kun je het principe van voorwaarts naar je hand toe rijden en belonen natuurlijk op elk niveau gebruiken.

Bron: Dressagehub

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.