Christoph Hess over stretchen door te drijven • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Christoph Hess over stretchen door te drijven

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Wanneer je je paard aan het rijden bent, dan wil je dat hij van achteren naar voren actief naar je hand toeloopt. Hij moet soepel zijn en rond, maar vooral ook goed aan je drijvende hulpen, want anders kan het goed zijn dat hij niet echt naar je hand toe reikt met zijn mond.

In het onderstaande filmpje zie je een kort stukje uit een clinic met Christoph Hess waarin hij een ruiter begeleidt naar het meer laten stretchen van zijn paard.

Voltes en drijvende hulpen

De ruiter moet zich vooral concentreren op het controleren van zijn paard vanuit zijn drijvende hulpen en niet vanuit zijn hand. Daarbij moet hij niet te veel rechtuit rijden, maar de baan verdelen in voltes en proberen de hals te verlengen.

Teugels in een hand

In de galop laat Hess de ruiter uiteindelijk een stukje met de teugels in één hand rijden om zo te zorgen dat hij vrijwel niets doet met zijn handen, maar wel actief voorwaarts blijft rijden. Hoe soepeler de ruiter is, hoe soepeler het paard en ook de overgang naar draf wordt erg mooi en vloeiend nu de ruiter de teugels enkel voor zich uit houdt met een hand.

Bron: Dressagetoday

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook