Charlotte Dujardins top vijf tips voor betere gangen • Dressuur Magazine
Artikelen
Foto: ©Rinaldo de Craen - www.arnd.nl

Hoe goed je paard kan bewegen is voor een deel bepaald door zijn aanleg of zijn talent, maar met de juiste training is er nog wel iets te verbeteren. Dat vertelt Charlotte Dujardin op Your Horse. Stap en galop zijn de belangrijkste twee gangen volgens de Britse amazone en ze heeft vijf tips, waarmee je je paard helpt om zo goed mogelijk te kunnen bewegen.

Laat je paard bewegen

Zorg ervoor dat je je paard niet hindert in zijn beweging door je eigen houding en met name het gebruik van je handen. Je paard moet altijd het gevoel hebben dat hij vrij naar voren mag bewegen zonder dat zijn ruiter hem in de weg zit. Een goede en onafhankelijke zit is dus heel belangrijk.

Werk aan een partnership

Dressuur moet harmonieus zijn en het moet eruit zien alsof de ruiter niets hoeft te doen. Dit bereik je door je paard correct te trainen, hem te leren voor het been te zijn en om zichzelf te dragen.

Discipline

Trainen is herhalen, verbeteren en streng zijn voor jezelf. Wees gedisciplineerd, laat geen slechte gewoontes ontstaan. Als je thuis in de training overgangen op goed geluk rijdt en je paard maar wat laat aanmodderen, dan gebeurt dat op andere vlakken ook. Daarmee help je je paard zich niet optimaal te ontwikkelen.

Luisteren

Wees je er altijd van bewust of je paard naar je luistert. Je moet als ruiter altijd de controle hebben over je paard en hij mag die controle niet overnemen van je.

Overdrijf niet

Het is belangrijk om je paard niet te overbelasten, vooral niet als hij jong is, maar ook niet wanneer hij al wat ouder is. Het doel is om een gelukkig en gezond paard te hebben, dus houd je trainingssessies kort en varieer ook in de training zodat je paard niet alleen maar de binnenbaan ziet.

Bron: Yourhorse

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.