NK Dressuur via livestream te volgen • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

NK Dressuur via livestream te volgen

Foto: www.arnd.nl

Vrijdag 4 juni begint het dressuurgeweld in Ermelo met het eerste onderdeel van de para-dressuur en de dag daarna is het de beurt aan de pony’s, Children, junioren, young riders, U25 Grand Prix en uiteraard de Zware Tour-ruiters. Voor de Grand Prix-ruiters is het NK Dressuur het eerste observatiemoment voor de Olympische Spelen. Publiek is niet toegestaan, maar het NK is wel te volgen via de livestream.

Als Edward Gal aanstaande zondag zijn Nederlandse titel prolongeert op het NK Dressuur in Ermelo, dan zou het zijn twaalfde zijn. Belangrijker is wellicht of de ruiter in vorm is voor de Olympische Spelen. Het NK Dressuur is de eerste van de twee observatiewedstrijden in de aanloop naar Tokio en daarmee zal de strijd om de medailles en de Olympische tickets komend weekend spannend zijn.

Observatie

In het voorseizoen presteerde Edward Gal sterk met zijn beide Totilas-zonen Glock’s Toto Jr en Glock’s Total U.S. en daarmee is de regerend kampioen de grote favoriet voor het Nederlands Kampioenschap in de Zware Tour. Vorig jaar in september pakte Gal zijn elfde titel met de toen negenjarige hengst Toto jr. Het NK Dressuur in de Zware Tour begint zaterdagmiddag 5 juni om 16.00 uur met de Grand Prix. De finale is zondagmiddag 6 juni om 15.30 uur met de Kür op Muziek. Aansluitend wordt de kampioen gehuldigd op het fraaie buitenterrein van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Concurrentie

De meeste concurrentie lijkt er voor Gal te komen van Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) met zijn ervaren zwarte hengst Glock’s Dream Boy N.O.P., de zilveren combinatie van 2020. De strijd om de Olympische tickets en de medailles wordt een open en spannende. Kandidaten zijn ongetwijfeld Adelinde Cornelissen met Governor, Fleau de Baian en Aqiedo, Dinja van Liere met Hermes en Haute Couture en Marlies van Baalen met haar paarden Go Legend en Ben Johnson. Patrick van der Meer start twee paarden, net als Thamar Zweistra. Verder moet zeker rekening gehouden worden met Anne Meulendijks met MDH Avanti N.O.P. en Vincent van Gasselt en Delacroix II, één van de ontdekkingen van het NK Dressuur vorig jaar.
Het NK Dressuur is voor bondscoach Alex van Silfhout de eerste observatiewedstrijd op weg naar de Olympische Spelen. De tweede is van 1 tot en met 4 juli tijdens het CHIO Rotterdam. Maandag 5 juli is de dag dat het Olympische dressuurteam bij wereldpaardensportbond FEI en NOC*NSF bekend moet zijn.

Para-dressuur

Ook voor de para-dressuur combinaties van bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink is het NK de eerste observatie voor de Paralympische Spelen in augustus in Tokio. Vrijdagmiddag 4 juni begint het kampioenschap al en zaterdagmiddag 5 juni worden de medailles verdeeld. Vorig jaar was Frank Hosmar de beste, gevolgd door Sanne Voets en Rixt van der Horst. Ook KNHS Talententeamlid Maud de Reu heeft de afgelopen weken laten zien in vorm te zijn. Alle vier zijn komend weekend van de partij in Ermelo.

Jeugdkampioenschap

Voor de dressuurjeugd staan de komende maanden de jaarlijkse Europese Kampioenschappen op de kalender. Het NK Dressuur is voor de ponyruiters, de Children, de Junioren, de Young Riders en de amazones in de U-25 een belangrijke wedstrijd. Op zaterdag zijn voor deze rubrieken de eerste proeven, op zondag volgen de finales. Ook hier zijn leden van het KNHS Talententeam goed vertegenwoordigd.

Geen publiek, wel livestream

Bezoekers zijn dit jaar vanwege alle nog geldende overheidsmaatregelen helaas niet toegestaan op het NK Dressuur. Gelukkig kunnen liefhebbers wel via een livestream genieten van de sport. De livestream in beide pistes wordt op 4, 5 en 6 juni verzorgd door Live-sports.tv. Mensen die een premium abonnement hebben van ClipMyHorse kunnen via dat account het NK Dressuur volgen. Voor mensen die dit nog niet hebben is er een speciale aanbieding dit weekend. Een directe link naar Live-sports vind je hier. Maak eerst een account aan, daarna krijg je toegang tot alle opties om dit weekend te genieten van het NK dressuur.

Programma
Startlijsten & Uitslagen
Livestream ClipMyHorse.tv
Livestream live-sports.tv

Bron: KNHS

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook