Muziek aan en gaan • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Muziek aan en gaan

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Muziek zorgt vaak voor een energieker en vrolijker gevoel. Zet dus de radio aan als je in de stallen aan het werk bent of luister muziek via je telefoon. Het luisteren naar muziek heeft vaak een positieve werking op je productiviteit en zorgt tegelijkertijd ook voor ontspanning.

FEI Global

Paardensportbond FEI heeft deze week een echte afspeellijst voor de paardensport gelanceerd op Spotify. Nu er op veel plekken in de wereld nog geen grote wedstrijden worden verreden, kunnen paardensportliefhebbers op het muziekplatform luisteren naar muziek die perfect bij hun sport past. Zo zijn er verschillende afspeellijsten voor als je bezig bent met je viervoeter. Van de stal uitmesten tot het borstelen van je paard. Of voor als je gewoon aan het trainen bent. Muziek is namelijk altijd aanwezig in de paardensport. Denk maar eens aan de kür op muziek bij dressuur, of de enthousiaste muziek die klinkt als een springruiter een foutloze ronde heeft gereden.

Spotify

Zoek op Spotify naar FEI Global en je vind alvast drie playlists.

  1. Tack Cleaning Tunes. Die is perfect voor als je de spullen van je paard aan het schoonmaken bent. Met liedjes als ‘Wild Horses’, ‘Girls Just Want to Have Fun’ en ‘Horse With no Name’.
  2. Muck Out Medleys. Liedjes die je op kunt zetten tijdens het uitmesten van de stal. Met songs als ‘Dirrty’, ‘Come Clean’ en ‘Wannabe’.
  3. Equestrian Anthems. Hier staan populaire liedjes als ‘Jump Around’, ‘Sweet but Psycho’ en ‘Animals’ om te luisteren als motivatie tijdens een training. Sommige hebben natuurlijk een knipoog naar dieren.

Muziek luisteren heeft dus een positieve werking op verschillende factoren, maar let erop dat je het volume niet te hoog zet. Natuurlijk wil je geen gehoorschade, maar je wilt ook blijven horen wat er om je heen gebeurt tijdens het rijden.

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Bron: sportnieuws.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook