Laura Graves: 'Een dag tegelijk' • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Laura Graves: ‘Een dag tegelijk’

Een dikke knuffel na een goede proef voor Verdades van Laura Graves. Foto: www.madebyjessy.com

Laura Graves en haar Verdades zijn zeer succesvol in de internationale sport en de Amerikaanse zette deze maand een nieuw record neer. De amazone staat nu al 19 maanden in de top drie van de Wereldranglijst en dit is geen enkele Amerikaanse dressuurruiter of amazone ooit eerder gelukt.

Eerder kon je op Dressuur.nl al lezen dat de weg naar succes voor de Amerikaanse amazone en haar in Nederland gefokte Verdades niet makkelijk was en hoe het haar toch gelukt is. Deze keer gaat het niet alleen over ‘Diddy’, maar vertelt Graves hoe zij haar wedstrijddagen plant en benadert om gemotiveerd te blijven en de focus te houden.

Liever meditatie dan een feestje

Een feestje zo nu en dan kan volgens Graves geen kwaad, maar zij wil in haar voorbereiding op wedstrijden zich liever in alle rust klaar maken. “Ik laad echt op door alleen te zijn en me met meditatie voor te bereiden”, aldus de amazone. “Maar iedereen is anders, anderen laden juist misschien extra op door drukte.”

Vroeg op

“Hoewel het soms best lekker is om op snooze te drukken als de wekker gaat, als het een wedstrijddag is, sta ik vroeg op, ook al is de proef pas later op de dag”, vervolgt Graves. “Ik ontbijt dan samen met de andere teamleden of mijn coach en maak een dagindeling en dan ga ik naar het wedstrijdterrein.” Niet uitslapen dus op wedstrijddagen.

Focus

Geconcentreerd zijn en de focus houden op wat je komt doen is belangrijk en daarom zul je Graves, afgezien van wanneer haar teamgemoten rijden, niet vaak in de buurt van de wedstrijdring zien voordat ze klaar is. “Ik ben het liefst in de stal in de buurt van de paarden voordat ik moet rijden. Je doet het samen met je paard, dus moet je je op hem focussen.”

Een dag tegelijk

Verder vertelt de Amerikaanse topamazone nog dat je niet te ver vooruit moet kijken als je op wedstrijd gaat, ook al is het een meerdaags concours. “Het is paardensport, dus je kunt niet anders dan een dag tegelijk doen”, aldus Graves. Waarbij je er dan natuurlijk wel alles aan doet om het beste uit jezelf en je paard te halen.

Bron: Noellefloyd

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook