Kijken waar je heen gaat? Beeld je een voorruit in • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kijken waar je heen gaat? Beeld je een voorruit in

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

De term ‘kijk waar je heen gaat’ is er een, die je als ruiter vaak te horen krijgt. Het is belangrijk om te zien waar je naartoe rijdt omdat je anders niet uitkomt waar je wilt zijn, maar er zijn nog meerdere redenen.

Controle

Wanneer je goed kijkt waar je heen rijdt, dan merk je het als je paard een andere richting op gaat en dan kun je dat direct corrigeren. Daarbij kun je als je kijkt waar je heen gaat ook in de gaten houden waar eventueel andere ruiters aan het rijden zijn en voorkom je dat je steeds bijna tegen iemand aan rijdt, dus het is ook veiliger.

Houding

Wat wel een puntje van aandacht is, is dat je wel rechtop moet blijven zitten met je hoofd recht boven je lichaam en tussen je beide schouders. Wat daarbij kan helpen is om je voor te stellen dat je paard een voorruit heeft tussen zijn beide oren waar je doorheen kijkt om te zien waar je naartoe rijdt. Bedenk maar: je kunt niet veilig over straat rijden met je auto als je door het passagiersraam of je eigen zijraam naar buiten zit te kijken, dat doe je af en toe even, maar daarna gaat de blik weer vooruit.

Bron: Dressagetoday

Eén reactie op “Kijken waar je heen gaat? Beeld je een voorruit in

  • Ad

    Volgens mij moet je wel wat verder kijken als tussen de oren van je paard door. Vooral bij wijken moet je naar de letter kijken waar je uit wilt komen en dat lukt niet als je tussen de oren van je paard kijkt. Zie het maar als autorijden, je kijkt dan ook naar de zijkant en niet alleen over de motorkap. Inderdaad rechtop blijven zitten en kijken en niet zelf zo gaan zitten dat je bij wijze van spreken aan de teugel loopt.

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook