Rassentopper: Sprookjeshaflinger Maaike met looks en karakter • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Rassentopper: Sprookjeshaflinger Maaike met looks en karakter

In de rubriek Rassentoppers maken we kennis met enkele bijzondere, mooie en opvallende dressuurcombinaties. Deze keer de Haflinger-merrie Maaike, het sprookjespaard van Zahra Verbunt, die zowel tussen de paarden als tussen de pony’s in het Z loopt.

Als veulen

Zahra heeft de inmiddels vijftienjarige merrie al sinds dat ze een veulentje was. “Ik ben destijds op haar gevallen omdat ze heel schattig en lief was”, vertelt Zahra over de eerste kennismaking met haar merrie, die in het begin vooral een dikke boef was waar ze veel om kon lachen. “Maar haar schattige hoofdje heeft mij wel echt over de streep getrokken om haar te kopen.“

Hardwerkend

Wanneer Zahra het heeft over de fijnste eigenschappen van haar sprookjesmerrie met haar mooie witte manen, hoeft ze niet lang na te denken. “Maaike is een echte doorzetter, die altijd voor je wil werken”, vertelt ze lovend. “Ze wil ook altijd alles goed doen wat je vraagt.”

Successen

In hun gezamenlijke carrière heeft het duo meerdere hoogtepunten meegemaakt. “Ik heb een aantal jaar geleden meegedaan aan het Haflingerweekend en daar hebben we ook in de parade meegereden. Dat was heel gaaf”, vertelt Zahra trots. “Ook mijn allereerste wedstrijd met Maaike was een succes, met vijf winstpunten op 1 wedstrijd en twee keer een eerste prijs gingen we naar huis. Maar ook de eerste winstpunt die we in het Z reden was een mega succes.”

Vliegende wissels

Een vliegende wissel kunnen maken met haar paard was van jongs af aan een droom van Zahra en nu ze samen met Maaike bijna de punten bij elkaar heeft voor het Z2 heeft ze die droom al meer dan waar gemaakt. “Maaike is mijn eerste eigen paard, dus ook de eerste waarmee ik wedstrijden rijd”, vertelt Zahra, die in de training ook al een beetje bezig is met de nog wat meer verzamelde oefeningen. “Ik krijg op wedstrijden regelmatig opmerkingen over haar en eigenlijk zijn die alleen maar positief. Ik hoor vaak dat mensen haar zo goed en knap vinden en dat ze er stoer uit ziet.”

Begeleiding

Voor begeleiding in de training kan Zahra, die Maaike zelf beleerd heeft, rekenen op de steun van Heleen de Haas, waar ze al zo’n zeven jaar bij rijdt. “Behalve Maaike, die niet alleen met mij Z dressuur is, maar die ook met mijn zusje Z1 dressuur is bij de pony’s, train ik ook een Fries, “aldus Zahra. “Met haar ga ik ook Z starten als de coronamaatregelen het straks toelaten.”

Verliefd

Zahra was niet specifiek op zoek naar een Haflinger, maar was vooral hotel de botel verliefd op Maaike toen ze haar zag en het bleek een schot in de roos. “Het is het beste paard wat ik mij maar kan wensen, het is echt niet allemaal makkelijk en natuurlijk zijn sommige dingen lastiger dan voor een KWPN’er, maar ze gaat voor geen goud weg! Ik heb zoveel van haar geleerd en mogen meemaken.”

Ook een Rassentopper?

Heb jij ook een bijzonder paard, waarmee je succes hebt in de dressuursport? Stuur dan even een berichtje of laat een reactie achter op dit bericht. Wie weet staat jouw Rassentopper dan volgende keer wel in deze rubriek!

Bron: Dressuur

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook