Rassentopper: De veelzijdige NEWP’er Felicia, die met haar amazone Sasha Jager dichtbij het Z is • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Rassentopper: De veelzijdige NEWP’er Felicia, die met haar amazone Sasha Jager dichtbij het Z is

Sasha Jager met Felicia Foto: Esther Schellevis

In de rubriek Rassentoppers maken we kennis met enkele bijzondere, mooie en opvallende dressuurcombinaties. Deze keer de Noord Europese Warmbloed-merrie Felicia (Erik-T x Test), die inzetbaar is in meerdere hippische disciplines en zachtjes aan wordt voorbereid naar een overstap naar het Z.

“Felicia is geboren op 5 juli 2005 en ze is een NEWP’er met Groninger-bloed (Gronings rijpaard typisch gefokt)”, vertelt Sasha. “De vader van haar moeder is Nabuur x Engels Volbloed en wij hebben haar sinds januari 2008.”

Het hele gezin

“Toen ze bij ons kwam was ze alleen halstermak. We hebben er met het hele  gezin veel tijd ingestoken om haar alles te leren”, vervolgt de amazone. “Zo wordt zij op dit moment dressuurmatig M2 gereden in de sport en beheerst zij de oefeningen van het Z.”

Veelzijdig

Maar de merrie heeft zich niet alleen in de dressuursport ontwikkeld, ze is de afgelopen jaren veelzijdig ingezet. “We hebben endurance met haar gereden en daarin heeft ze ook met veel plezier een aantal wedstrijden gelopen”, aldus Sasha. “Daarnaast is ze ook mee geweest naar een Emiel Voest-examen en wordt ze altijd helemaal enthousiast van een paar sprongetjes.”

Leukste ervaring

Felicia en Sasha vormen inmiddels al een hele tijd een combinatie en de twee hebben dus op meerdere vlakken al successen geboekt samen, maar er is wel één ding dat ze samen gedaan hebben wat er bovenuit springt voor de amazone. “Onze leukste ervaring was dat we waren uitgeloot om mee te mogen rijden in een clinic van Alex en Diederik van Silfhout met betrekking tot het sensibele paard’, vertelt Sasha enthousiast.  “De clinic werd georganiseerd door DressagePro op het KNHS terrein en we hadden voor die tijd nog nooit op zo’n grote accommodatie gereden en al helemaal niet voor z’n groot publiek. Ik vond het zelf erg spannend en was erg nieuwsgierig hoe Felicia zich zou gedragen. Ze deed het super braaf! Wauw wat was dat een ervaring met veel leuke complimenten!”

Verzameld

Over de talenten van haar paard hoeft Sasha niet lang na te denken. “Felicia is een kort en compact paard. Dit maakt het wat makkelijker om verzameld te rijden”, aldus de amazone, die Felicia van het begin af aan zelf heeft opgeleid. “Het nadeel hiervan is dat je hard moet werken om ruimte in je gangen en in het paard te krijgen.”

Half gas

“Felicia is een paard dat graag voor je loopt maar die wel het liefste alles op half gas wil lopen. Je moet als ruiter zijnde hard werken om het paard van half gas af te halen, maar als ze eenmaal voor je loopt doet ze alles en is het een heel fijn dier om mee te werken”, aldus Sasha.  

Doel

“Het  doel is nu om de lat iedere keer een stukje hoger te leggen en Felicia elke keer een stukje beter en sterker te maken”, blikt Sasha, die in de training wordt begeleid door Vincent Julien van Gasselt en Ilse Oosterrijk, vooruit.  “Het Z is nu erg dichtbij en ik zou haar daar graag met winst in uit willen brengen, daar zijn we hard voor aan het trainen.”

Sasha Jager met Felicia Foto: Esther Schellevis

Heb jij ook een bijzondere Rassentopper, waarmee je succesvol bent in de dressuursport? Stuur ons dan even een berichtje of laat een reactie achter. Wie weet staat jouw topper dan de volgende keer in deze rubriek!

Bron: Dressuur.nl

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook