Rassentopper: De opvallende LT-Appaloosa La Reine • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Rassentopper: De opvallende LT-Appaloosa La Reine

Foto: Foto4U

In de rubriek Rassentoppers maken we kennis met enkele bijzondere, mooie en opvallende dressuurcombinaties. Deze keer de Appaloosa-merrie La Reine, die menigeen even zijn hoofd laat draaien vanwege haar opvallende verschijning en die met haar eigenaresse Wiebeke Frens-Brummer Prix St. Georges loopt. De merrie schittert niet alleen in de dressuurring, maar houdt ook van een sprongetje.

Opfok

Wiebeke kocht La Reine (Peru’s Scen Tao x Rhodium), die nu elf jaar is, toen ze anderhalf jaar oud was van de fokker, Peru’s Stables in Hallum. “Ik was op dat moment nog niet zo bekend met Appaloosa’s, maar La Reine had direct iets speciaals. Goed bewegen, uitstraling, een super lief maar wel pittig karakter en ook nog eens een bijzonder mooie kleur”, begint Wiebeke te vertellen. “Ze heeft bij ons thuis in de opfok gestaan en als driejarige heb ik haar zelf zadelmak gemaakt.”

Intelligent

De merrie bleek heel intelligent te zijn en leerde dan ook heel snel, maar Wiebeke deed het rustig aan zodat ze alle tijd kreeg om te groeien en sterk te worden. “La Reine werkt graag voor je en met je”, vervolgt de amazone haar verhaal over haar merrie met de opvallende kleur. “Toen zij vijf jaar oud was nam ik haar mee naar de instructeurs cursus. Een van de onderdelen van de cursus was het springen, maar ook al hadden we dat eigenlijk nog niet echt gedaan, pakte zij het zeer goed op. Ze vond het springen ontzettend leuk om te doen, zo leuk dat ze thuis zelfs over de draden in de wei ging springen.”

Foto: Foto4U


Steeds meer tot haar recht

In de dressuurring merkte Wiebeke dat hoe verder La Reine kwam, hoe meer ze tot haar recht kwam. “Ze liep met gemak door het Z en de overstap naar het ZZ-Zwaar verliep ook soepel”, aldus Wiebeke. “We behaalden mooie scores en met name onze laatste wedstrijd in het ZZ-Zwaar, die we wonnen met ruim 66% was heel speciaal.”

Ruimte om te groeien

Met de punten voor de Lichte Tour op zak wachtte Wiebeke, die naast La Reine ook een KWPN’er startte in het Z, niet lang af voor ze haar debuut in de Prix St. Georges maakte, waarbij ze ook direct winst behaalde. “Er zijn nog veel punten die we kunnen verbeteren in de proeven en mede daardoor weet ik dat we ons plafond nog niet hebben bereikt”, vertelt de amazone verder. “Mijn eerste doelstelling was het behalen van de Subtop en alles wat we vanaf nu bereiken zie ik als extraatje en maakt me mega trots.”


Leuke reacties

Met haar opvallende uiterlijk heeft La Reine behoorlijk was bekijks op wedstrijd en Wiebeke krijgt regelmatig leuke reacties. “Het zijn niet alleen mensen, die aan het kijken zijn, die reageren, maar we krijgen ook vaak leuk commentaar van de juryleden”, vertelt Wiebeke, die thuis in Elspeet samen met haar man Izaak haar trainingsstal en fokkerij IWF Stables runt en zichzelf ook bezighoudt met de fokkerij van Appaloosa paarden en pony’s.

Keuringen

La Reine is niet alleen succesvol in de sport, maar heeft het ook goed gedaan op de keuring. “Als driejarige werd ze ster verklaard op de keuring van het Nederlands Appaloosa Stamboek en werd ze ook kampioen op de nationale keuring”, vertelt Wiebeke. “Op dit moment is La Reine drachtig van de KWPN-hengst Guardian S. Ze verwacht haar veulen eind april. Ons fokdoel is een goed sportpaard fokken, daarna komt de kleur. Na het veulen ga ik La Reine weer oppakken en verder trainen onder begeleiding van onze instructrice Wiep Kwakernaak.”

Ook een Rassentopper?
Heb jij ook een bijzonder paard, waarmee je succes hebt in de dressuursport? Stuur dan even een berichtje of laat een reactie achter op dit bericht. Wie weet staat jouw Rassentopper dan volgende keer wel in deze rubriek!

Bron: Dressuur

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook