Carl Hester: 'Na Tokio stop ik met wedstrijden' • Dressuur Magazine
Artikelen
Carl Hester en Nip Tuck. Foto: www.arnd.nl

Het wordt volgens Carl Hester tijd om het een beetje rustiger aan te gaan doen, want eigenlijk geniet hij net zo veel van het coachen van Charlotte Dujardin en haar paarden, laat hij weten in een exclusief interview met Dressuur magazine. Lees het in ons nieuwste nummer, en hieronder vind je alvast een klein tipje van de sluier!

Voorlopig zal Carl Hester zijn wedstrijdlaarzen nog niet aan de wilgen hangen, hoewel op concours gaan niet meer zijn prioriteit heeft. “Geen paniek, ik blijf nog steeds zelf rijden hoor”, lacht hij. “Maar als Charlotte aanbiedt één van mijn paarden te starten, dan vind ik dat altijd een nóg beter idee. Ze denkt misschien wel dat ze het kan, maar twintig paarden rijden op een dag kan ze nu eenmaal niet dus voorlopig zitten jullie ook nog even met mij opgescheept”, vervolgt hij met een knipoog. De nu eenenvijftigjarige ruiter wil nog wedstrijden blijven rijden tot en met de Olympische Spelen van Tokio. En daarna? “Ik heb écht nog geen idee”, verzucht hij met een licht verontruste blik.

Onmisbaar

Ondanks dat Carl al zo’n dertig jaar meedraait op topniveau en wordt gezien als één van de beste ruiters ter wereld, won hij nog nooit een individuele gouden medaille. Met Uthopia (v. Metall) kwam hij in 2011 op het EK dressuur in Rotterdam met twee zilveren plakken er het dichtst in de buurt. Met het Britse team won hij wel tweemaal goud: op datzelfde EK in Rotterdam, en op de Olympische Spelen in Londen in 2012. Qua wedstrijdresultaten kan het Britse team hem bovendien nog helemaal niet missen, en dat beseft hij zichzelf ook. “We hebben momenteel misschien wel de beste paarden die we ooit op stal hebben gehad. En Charlotte kan toch echt maar één plek in het Britse team bezetten, terwijl we zoveel mogelijk goede paard-ruiter combinaties nodig hebben als mogelijk.”

Bewondering voor Isabell

Tot aan Tokio wil Carl daarom zeker alle grote kampioenschappen – en de daarvoor benodigde kwalificaties – blijven rijden. Dat zijn dus de Wereldruiterspelen in Tryon dit jaar, het EK in Rotterdam volgend jaar, en de Olympische Spelen van Tokio in 2020. “En daarna weet ik het nog niet. Echt niet. Ik denk dat ik het dan wel heb gehad met de grote wedstrijden. Ik bewonder bijvoorbeeld Isabell heel erg van vanwege haar nooit ophoudende zin om wedstrijden te rijden, maar dat zal bij mij waarschijnlijk anders zijn. Isabell is echt een ‘go getter’, en ik meer een ‘stay at home-person’”.

In ons grote, exclusieve interview met Carl vertelt hij je nog veel meer:

Waarom hij een enorme huismus is, waarom hij zichzelf ziet als een mini-boer, over zijn stalmanagement, waarom je met veel geld niet alles kunt bereiken, waarom hij en Charlotte het liefst hun paarden zelf opleiden, hij vertelt het unieke verhaal zijn ‘minst talentvolle paard ooit’ Nip Tuck, over zijn dierenliefde en pensionado’s, over hun nieuwe sterren én waarom hij een hoge druk ervaart tijdens het wedstrijden rijden.

Mis het niet!

Bestel de nieuwste dressuur hier.

Of sluit hier een abonnement af, inclusief al onze voordelen en kortingen!

Bron: Dressuur

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.