Graziozo: nieuwe speler in het topsegment • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Graziozo: nieuwe speler in het topsegment

Het Graziozo zadel.
Het Graziozo zadel.

Voor veel ruiters is het waarschijnlijk een bekend fenomeen: zadelproblemen. Slecht passende zadels staan de ontwikkeling van paard en ruiter in de weg. Grand Prix-amazone José Veltman zag hierin een uitdaging en is, samen met haar partner en een team van specialisten, vanuit die gedachte en filosofie aan de slag gegaan en ontwikkelde een nieuw zadelmerk: Graziozo. José: “Zowel op het gebied van dressuur, anatomie en design sluit dit mooie merk aan op alle wensen en behoeften van de klant.”

“Het werd hoog tijd dat er een nieuw zadel werd ontwikkeld dat veel comfort biedt voor zowel ruiter als paard; een totaal nieuw concept. Wij staat volledig achter ons product: wat wij de klant bieden, moet optimaal zijn. Vanuit die gedachte zijn onze zadels ontwikkeld. Het team is zorgvuldig samengesteld en dit heeft geresulteerd in prachtig vormgegeven en handmatig geproduceerde producten waar wij erg trots op zijn”, vertelt José. “Er is rekening gehouden met de anatomie van zowel ruiter als paard waardoor Graziozo optimaal rijplezier garandeert. We bieden een grote variëteit aan modellen om zo onze klanten optimaal te kunnen bedienen.”

Team specialisten

Om een topkwaliteit zadel te ontwikkelen, schakelde Graziozo paardenfysiotherapeuten, -osteopaten en materiaalspecialisten in. In twee jaar tijd werd het Graziozo zadel tot in detail ontworpen. Voor het aanmeten van een Graziozo zadel wordt vanzelfsprekend grondig de tijd genomen om zo optimale kwaliteit te kunnen bieden. José: “We werken samen met gecertificeerde zadelfitters (MSFC) die tevens osteopaat zijn, waardoor we de bewegingen goed kunnen analyseren en eventuele lichamelijke klachten al snel kunnen opsporen. Het concept is dat aanmeting van het zadel door een professionele ruiter in combinatie met een gecertificeerde fitter en osteopaat plaatsvindt, om de fantastische kwaliteit te waarborgen.”

Begeleiding

Naast het zorgvuldig aanmeten van een zadel vindt Graziozo goede service en begeleiding belangrijk. José: “Wij bieden begeleiding aan, waarbij we de mensen uit leggen waar de aandachtspunten liggen  zodat mogelijke problemen in de toekomst kunnen worden ondervangen. En als er iets verandert in de ligging van het zadel, of als men toch nog niet helemaal tevreden is, kunnen ze altijd bellen. Het moet gewoon écht goed zijn. Naast hoogwaardige zadels garanderen we ook een topservice en een goede communicatie. Daarin onderscheiden we ons en leveren we ook echt de service die we beloven, we hebben op alle gebieden kennis in huis. Het aanmeten, afleveren, en nacontrole. Drie maanden na het aanmeten plannen we een contactmoment om te informeren of alles naar wens is. Dit valt vanzelfsprekend onder onze service en is geheel kosteloos.”

Vanuit de ruiter

De zadels zijn ontwikkeld met altijd de anatomie van de ruiter in het achterhoofd, dat maakt Graziozo uniek. “Iedereen die op een Graziozo zadel gaat zitten, zegt direct: ‘wow’. Het is echt anders en enorm comfortabel en dit is ook precies waar de zadels voor zijn gemaakt”, vertelt José. “Je wordt hierdoor als ruiter in de gelegenheid gesteld optimaal in te werken op je paard.” De zadels zijn verkrijgbaar met drie soorten knieblokken, verschillende boomsoorten en diverse kleuren en mogelijkheden. Alles is naar wens aan te passen. “Zo kunnen zowel ruiter als paard optimaal van de sport genieten”, aldus José.

Blijven ontwikkelen

Natuurlijk is ook aan het paard gedacht. Er wordt bijvoorbeeld alleen het beste leer gebruikt, dat zacht is voor de paardenrug. José: “De zadels geven veel schoudervrijheid, hebben een brede tunnel en dragen over het gehele oppervlak. We bieden als extra mogelijkheid om gebruik te maken van een externe partij die middels een digitaal systeem de druk van het zadel meet. De zadels hebben een vervangbaar kopijzer, waardoor deze altijd op je paard is aan te passen. De kunststof zadelboom is van hoge kwaliteit en de buitenste laag van de zadelkussens zijn van Tempur latex, wat ervoor zorgt dat de eerste druk op de paardenrug wordt opgevangen. Het Graziozo zadel heeft een mono blad, wat zorgt voor nauw contact met je paard, maar is wel voorzien van een systeem waardoor de singelstoten niet tegen je paard aankomen.” Graziozo is van plan om niet stil te blijven staan: “We willen op elk vlak gewoon beter zijn, we hebben werkelijk over alles nagedacht en blijven innoveren”, aldus José Veltman.

Complete productlijn

Naast de zadels biedt Graziozo een complete productlijn aan, alles geheel in stijl met het zadel. José: “Onze hoofdstellen, halsters en singels zijn allemaal anatomisch gevormd en passen perfect bij je zadel. We bieden dus echt het totaalplaatje. Ook het leer van de premium hoofdstellen en singels zijn ultra zacht, en zelfs bij de singel loopt het leer waar de singeltoten doorheen gaan bij ons veel verder door, waardoor dit mooier is weggewerkt. Er zijn momenteel ook beenbeschermers in ontwikkeling.”

 

Insertz: chique, uitwisselbaar en persoonlijk

De InsertZ op de achterkant van een Graziozo zadel.

De Graziozo zadels zijn in meerdere opzichten uniek: naast dat ze helemaal op jou en je paard worden afgestemd qua pasvorm wil het oog ook wat! Een echte eyecatcher is het InsertZ-systeem: een beschermd magneetsysteem waarmee de achterkant van het zadel vervangbaar is. Hiermee kan je jouw zadel dus aanpassen aan jouw smaak, de laatste trends en het achterkantje vervangen wanneer je toe bent aan iets nieuws. Ook is het mogelijk je eigen achterkant te ontwerpen, waardoor bijvoorbeeld een sponsorlogo’s of bedrijfsnaam geplaatst kan worden.

Bron: Dressuur in samenwerking met Graziozo

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Lees ook