Eenvoudige tip voor betere appuyementen • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Eenvoudige tip voor betere appuyementen

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Een mooi appuyement kunnen rijden in draf of galop is voor ruiters soms best nog een uitdaging. Natuurlijk kun je met een goede voorbereiding en voldoende oefening al veel verbeteren, maar om een mooi appuyement nog een beetje beter te maken kwam Dressagetoday met een tip.

Plaatje zegt meer dan woorden

Omdat een plaatje vaak meer zegt dan een hoop woorden liet Dressagetoday onderstaande tekening maken.

Precies

Hoe preciezer je kunt rijden hoe mooier het appuyement wordt. Natuurlijk moet je om precies te rijden goed kijken waar je heen rijdt en zorgen dat je paard goed gebogen, nageeflijk en aan de hulpen is, maar om precies te rijden zou je ook een denkbeeldige rechte lijn vanuit je eigen buitenheup richting de letter kunnen trekken. Zorg dat je buitenheup, je binnenhand, de binnenkant van het bit en de letter op één lijn liggen, dan kom je altijd mooi uit of je nu heel scherp opzij gaat of iets minder.

Bron: Dressagetopday

Eén reactie op “Eenvoudige tip voor betere appuyementen

  • Hans

    Ik vind de tips erg goed rij al heel lang alleen voor mijn plezier nu zins kort om meer controle te krijgen over het paard .gaat erg goed moet ik zeggen. Ook nog tip mensen slaan paard altijd op hals is stress verhogend . Niet meer doen aaien of kriebelen. Doen ze in natuur ook . Gr h

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook