Een ezelsbruggetje om beter licht te rijden • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Een ezelsbruggetje om beter licht te rijden

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Goed lichtrijden in draf is veel meer dan alleen maar een beetje sta-zitten. Je kunt jezelf voor je paard wat lichter maken als je lichtrijdt en daarmee maak je het hem ook wat makkelijker. Maar dan moet je wel zorgen dat je goed in balans zit, zoveel uit het zadel veert als nodig en zelf netjes in het midden blijven zitten.

Scharnier

Een van de belangrijke dingen bij het lichtrijden is dat je je door je paard uit het zadel laat veren en dat je daarbij niet naar voren of naar achteren kukelt met je bovenlichaam en ook niet een beetje opzij gaat hangen. De scharnierpunten zitten in je knieën en je heupen, zodat je onderbeen kan blijven liggen en je bovenlichaam mooi rechtop kan blijven.

Ezelsbruggetje

Wanneer je jezelf voorstelt dat je bovenlichaam een kastje is dat met twee scharnieren aan je bovenbenen vastzit, dan is het wat makkelijker om voor je te zien hoe je rechtop kunt blijven zitten terwijl je lichtrijdt. Bovendien kun je jezelf met zulke denkbeeldige scharnieren ook niet door de voorwaartse beweging naar achteren laat vallen.

Bron: Dressagetoday

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook