Wees je ouders dankbaar • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Wees je ouders dankbaar

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Veel ruiters zijn als kind al begonnen met rijden en hebben in die periode (en ook nog veel langer) steun gehad van een of beide ouders om successen te boeken met hun paard of pony. Meestal weet je dat zelf ook wel, maar om alle helpende ouders eens in het zonnetje te zetten, maakte Horse and Hound een lijstje waar je je ouders (of andere steun en toeverlaat) best wel dankbaar voor mag zijn.

Vroeg op

Vaak staan je ouders voor dag en dauw al op om te zorgen dat je op tijd bij je paard bent. Niet alleen op wedstrijddagen, maar ook voor trainingen, lessen, belangrijke andere momenten en gewoon om te zorgen dat je tijd hebt voor zowel je paard als voor je school en je studie.

Kilometervreters

Je ouders zijn meestal degene die honderden kilometers achter het stuur zitten van de auto met trailer om je naar les te brengen, naar de wedstrijd, naar een clinic, naar een trainingskamp en soms ook gewoon naar het bos of strand voor een lekkere buitenrit.

Cameraman

In veel gevallen fungeren je ouders ook als cameraman of fotograaf, zodat je al je ritten vastgelegd hebt om ervan te kunnen leren en te genieten.

Geheugen-opslag

Als jij les hebt staan je ouders langs de kant en slaan alles op wat je instructeur tegen je zegt. Als je dan zelf wel eens vergeet wat je nou precies moest oefenen en hoe, dan heb je aan je ouders wandelende backup-systemen met alle info uit de lessen.

Motiveren

Je ouders geloven in je als je het zelf even niet ziet zitten en weten je dan altijd weer te motiveren. Zelfs als alles tegenzit geven zij je weer het vertrouwen om door te blijven gaan.

Kou en warmte

Of het nu twintig graden vriest of dat de mussen van het dak vallen van de hitte, je ouders hebben heel wat uren doorgebracht aan de bakrand om je te helpen en om je aan te moedigen.

Plakboek

Elk succesje en elke mijlpaal in je ruitercarrière hebben ze voor je vastgelegd in een plakboek of een fotoboek. Dat is leuk voor je dan kun je later altijd nog zien hoe het in het begin was.

Volwassen

Veel ouders houden ook helemaal niet op met deze dingen als je volwassen bent, maar helpen dan nog steeds met vlechten, wassen van je paard en spullen, chauffeuren, voorlezen en bedenk nog maar een paar dingen. Het lijkt vaak zo gewoon, maar het is ook wel eens leuk om er even bij stil te staan wat je ouders of anderen, die altijd voor je klaar staan, allemaal voor je doen.

Bron: Horseandhound

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook