Balans in de wending? Denk aan een weegschaal • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Balans in de wending? Denk aan een weegschaal

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Balans en evenwicht zijn erg belangrijk in de training van je paard. Dat klinkt logisch, want als hij niet in balans kan gaan, dan is het ook lastig om de oefeningen en overgangen goed uit te voeren, maar het is soms lastiger dan het op het eerste gezicht lijkt.

Rechtuit

Hoewel het rechtuit gaan in balans misschien wel het makkelijkst uit te leggen is, is het vaak wel een optelsom van het opbouwen van de balans in de wendingen, voltes en het rijden van overgangen, die er uiteindelijk voor zorgt dat een paard ook in het rechtuit gaan in balans kan blijven.

Balans in de wending

In een wending of een volte kun je je paard door hem licht te laten buigen goed gymnastiseren en daarmee fijn door zijn lijf rijden. Toch is het soms iets lastiger om uit te leggen waar je nou op moet letten in de wendingen en daarom liet Dressagetoday een tip uittekenen van Lauren Sammis.

Weegschaal

“Stel je voor dat je paard iedere stap zet op een weegschaal. Dan is het jouw taak als ruiter dat je je paard helpt om elke voetstap evenveel te laten wegen en daarbij licht om je binnenbeen te buigen en nageeflijk te blijven. Op die manier rijd je hem in balans de wendingen door.”

Lees hier nog meer tips voor het verbeteren van de balans van jezelf en je paard.

Bron: Dressagetoday

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook