ZILVER voor Nederland, Duitsland goud • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

ZILVER voor Nederland, Duitsland goud

Foto: www.arnd.nl

Wat een bizarre ontknoping deze middag op het EK Dressuur in Rotterdam. De teamscores lagen dichter dan dicht bij elkaar. Favoriet Duitsland sleepte het goud binnen, maar dat Nederland zilver zou halen hadden waarschijnlijk weinigen verwacht.

Na een briljante rit van Patrik Kittel voor Zweden, die tot dan toe op brons stonden, moest Edward Gal met Glock’s Zonik N.O.P. alles uit de kast halen om voor Nederland het brons binnen te halen, en dat deed hij! met 78,75% scherpte hij zijn PR aan en haalde het brons voor Nederland binnen.

Dujardin uitgesloten

Groot-Brittannië leek op koers voor zilver te liggen, totdat Charlotte Dujardin met Mount St. John Freestyle werd uitgesloten bij de controle door de steward: er werd bloed gevonden op de linkerflank van haar merrie. Er ging een streep door haar ruim 81% én het zilver, het teamresultaat werd de vierde plek.

Duitsland goud

Foto: www.arnd.nl

Topfavoriet Duitsland pakte het goed, met Isabell Werth en een ijzersterke Bella Rose aan kop. Met 85,65% scherpte zij haar PR aan. In de individuele ranking werd het ook een Duitse 123: Dorothee Schneider eindigde met Showtime FRH als tweede, Sönke Rothenberger en Cosmo als derde.

(live)uitslagen (individueel)
(live)uitslagen (teams)
livestream FEI.tv (betaald)
startlijst

Bron: Dressuur

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook