Yoga-pose voor lossere schouders en bovenrug • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Yoga-pose voor lossere schouders en bovenrug

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Veel ruiters besteden een groot deel van hun dag zittend achter een bureau of in ieder geval niet in een houding, waarvan je lekker los wordt in je lijf. Dat is best jammer, want als je dan op je paard stapt, neem je snel te veel van je eigen spanning mee en dat breng je ook over op je paard.

Reden voor Horse Network om yoga-specialist Cathy Woods te vragen om een oefening, waarmee je jezelf een beetje los kunt maken voor het rijden. Er zijn natuurlijk enorm veel manieren en poses, maar Cathy legde een oefening uit, waarmee je net even een beetje losser wordt, zodat je je paard makkelijker kunt volgen en ook je eigen balans fijner kunt houden.

Gekruiste elleboog-arm

Begin met je beide armen recht voor je uit op schouderhoogte. Leg dan je linkerarm op je rechterarm, waarbij ze elkaar kruisen bij je ellebogen. Buig vervolgens je ellebogen zodat je onderarmen naast elkaar omhoog wijzen. Afhankelijk van je bouw en je armlengte kun je misschien je handpalmen tegen elkaar aanleggen als je je onderarmen ook weer kruist, maar als dat niet gaat, kun je ze ook gewoon naast elkaar houden. Adem een paar keer rustig en diep in en uit en schudt dan zachtjes je beide armen even heen een weer.

Als het goed is voel je verschil tussen je beide schouders en schouderbladen, omdat je de ene schouder net iets meer gestretcht hebt dan de andere. Daarna herhaal je de oefening, maar dan met de andere arm boven.

Iets meer

Wanneer je nog iets meer wilt stretchen, til dan je armen iets op bij het inademen en laat ze iets zakken bij het uitademen, terwijl je je ellebogen gebogen houdt en je onderarmen tegen elkaar aan. Doe het steeds afwisselend met beide armen.

Bekijk hier de foto’s van de oefening (Stukje naar beneden scrollen, foto’s staan vrij onderaan)

Bron: Horsenetwork

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook