Winterklusjes voor ruiters • Dressuur Magazine
Algemeen
Foto: Quillemette Kraaikamp

Wanneer je in de winter soms wat minder toekomt aan het rijden met je paard omdat het weer niet meewerkt bijvoorbeeld, dan is het best handig om eens wat klusjes op te pakken die wel eens blijven liggen.

Dat is niet alleen handig omdat je er dan toch wel even tijd voor hebt, het spaart je ook weer tijd uit als het weer lente wordt en je kunt je tijd weer hard genoeg gebruiken voor je paard. Practical Horseman zette een paar ideetjes voor winterklusjes op een rijtje.

Zadel en hoofdstel

Het is natuurlijk altijd belangrijk om je spullen goed schoon te houden en te verzorgen, maar de meeste ruiters halen het zadel en hoofdstel niet elke keer helemaal uit elkaar. Dus de eerste tip is om al je harnachement lekker uit elkaar te halen om het helemaal goed schoon te kunnen maken. Dat klusje kun je ook goed doen bij een kachel, dus ideaal voor als het buiten kous is.

Zadelkamer

Een tweede klusje dat nog wel eens wil blijven liggen is het schoonhouden van de zadelkamer of je zadelkast. Tijd om dus alles eens beet te pakken en gelijk even uit te zoeken wat er gerepareerd moet worden, of er iets in de wasmachine moet en wat er weg kan. Wie weet wat je nog tegenkomt bij een grote schoonmaak. Waarom zou je wachten tot de lente, dan wil je juist weer lekker alle extra tijd met je paard doorbrengen.

Agenda

De winterperiode is vaak ook een mooi moment om de wedstrijdkalender eens te bekijken en vast in je agenda te schrijven op welke wedstrijden je wilt rijden of naar welk evenementen je in ieder geval wilt gaan. Dat is soms best tijdrovend.

Boek

De winter is ook een mooie tijd om lekker bij de kachel een boek of tijdschrift te lezen over paarden. Wanneer het over de training van paarden gaat, is het vaak ook een hele goede motivatie voor je eigen rijden. Zoek iets te lezen waar je interesse naar uit gaat of verdiep je in de theorie over de training waar je op het moment zelf mee bezig bent, hoe beter je begrijpt hoe dat is opgebouwd hoe beter je het kunt gebruiken.

 

Bron: Practicalhorseman

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.