Werk ook aan de band met je paard als je niet rijdt • Dressuur Magazine
Algemeen
Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Hoe beter de band met je paard is, hoe fijner je met hem kunt werken. Je werkt aan die onderlinge band als je met je paard aan het trainen bent, maar er zijn ook manieren waarmee je de band nog meer kunt verbeteren als je niet aan het rijden bent.

Yourhorse zette een paar manieren op een rij, waarmee je als ruiter aan de band met je paard kunt werken als je er niet op zit. Zodat jullie nog beter op elkaar ingespeeld raken.

Grooming

Paarden werken onderling aan hun band met elkaar door elkaar te groomen. Wanneer je paarden samen in de wei of paddock ziet staan, dan zie je vaak dat ze elkaar met hun tanden krabben op de hals, rug of kont. De meeste paarden hebben wel een voorkeursplekje, waar ze als je daar met een rosborstel poetst zichtbaar van genieten. Wanneer je hem borstelt en dan een beetje extra tijd besteedt om hem op zijn favoriete plekje te groomen, dan zal hij dat zeker waarderen.

Wandelen

Wandelen met je paard is ook een goede manier om aan jullie onderlinge band te werken. Let wel op dat je bij het wandelen zorgt dat hij gehoorzaam is en niet zomaar zelf zijn gang gaat. Een van de voordelen van samen wandelen is dat je paard leert dat hij je kan vertrouwen als hij iets eng vindt. Zien dat jij gewoon ergens langs loopt en vertrouwen krijgen dat hij je kan volgen en daarvoor beloond wordt, leert hem ook dat hij op je kan vertrouwen als je aan het rijden bent.

Balkjes, pionnen en andere spelletjes

Wat ook heel leuk is om met je paard te doen is samen over balkjes lopen of juist een parcours te maken tussen balken en pionnen door.  Je kunt ook met hem spelen met een grote bal of een keer een schrik-training met hem doen aan de hand. Er worden tegenwoordig niet alleen veel clinics en workshops voor onder het zadel aangeboden, maar ook voor ernaast. Het leuke van niet alleen tijd met je paard besteden als je aan het rijden bent, maar ook als hij een dagje rust heeft of gewoon als afwisseling, dat je een nog betere band met hem kunt krijgen en dat jullie nog meer maatjes van elkaar worden.

Bron: Yourhorse

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.