Topfitte Valegro geeft show weg in Liverpool • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Topfitte Valegro geeft show weg in Liverpool

Foto: ©Rinaldo de Craen - www.arnd.nl

Valegro heeft met Charlotte Dujardin alles gewonnen wat er te winnen is en is inmiddels alweer even met wedstrijdpensioen. Voor de Liverpool Horse Show, mocht de ruin weer een keer aantreden voor publiek en niet alleen om een ererondje te draven, maar om een heuse demonstratie te geven op het hoogste niveau. Hij is nog topfit.

Carl Hester verzorgde het commentaar bij de demonstratie en begint met vertellen wanneer hij Valegro voor het eerst zag. Dat was op de eerste bezichtiging van de hengstenkeuring toen Valegro twee en een half was. Daarbij vertelt hij ook dat Valegro’s moederlijn ervoor zorgde dat hij als hengst niet interessant genoeg was.

Carl Hester geeft uitleg over de speciale band, die Dujardin heeft met de ruin en vertelt daarbij ook dat dat een van de redenen is van het succes van het paar. Verder licht Hester toe dat een goed dressuurpaard moet kunnen verzamelen, maar ook moet kunnen verruimen en dat is een van de kwaliteiten van Valegro.

Humor

De demonstratie is niet alleen leuk om naar te kijken omdat Valegro duidelijk nog in hele goede vorm is, maar ook omdat Hester een mooi evenwicht heeft gevonden in het geven van informatie en tips en dat doet met een vleugje humor.

 

Bekijk hier de hele demonstratie

Bron: FB

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook