Tips voor ruiters in deze rare tijden • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tips voor ruiters in deze rare tijden

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Voor veel ruiters is het nog wel mogelijk om hun paard zelf te verzorgen en te trainen tijdens deze coronacrisis, wat meestal betekent dat je je niet hoeft te vervelen, maar mocht je nog wat extra tijd over hebben, dan heeft Horse and Hound een paar nuttige dingen verzameld, die je ook vanuit je huis kunt doen.

Podcast

Online zijn er een hoop podcasts te vinden voor allerlei hippische disciplines, waar je misschien juist nu tijd voor hebt om te luisteren. Handig voor een beetje afleiding en ook voor een stukje inspiratie.

Online trainingen

Ook online trainingen zijn de laatste tijd steeds meer beschikbaar. Er zijn speciale groepen aangemaakt op social media, waarbij je kunt kijken naar video’s van bekende ruiters met hun tips, maar ook waar je trainingsfilmpjes van jezelf naartoe kunt sturen en vragen om raad. Dat kan heel handig zijn in deze tijd waarin veel ruiters geen les kunnen volgen.

Foto-album

Wat ook leuk is om te doen en wat nog wel eens verrassend uit kan pakken is om al je foto’s te verzamelen en er weer eens een ouderwets foto-album mee te vullen. Leuk om foto’s te vergelijken van een tijd geleden en nu, dan zie je hoe je paard veranderd is en hoe bepaalde oefeningen bijvoorbeeld steeds zijn verbeterd.

Fitness

Wanneer je je huis sowieso niet uit kunt dan heb je juist nu misschien wel tijd om wat fitness-oefeningen voor thuis te gaan doen. Ook deze zijn vaak online wel beschikbaar en op die manier werk je toch ook een beetje aan het rijden. Hoe fitter je bent, hoe beter je kunt rijden.

Film

Natuurlijk is het ook heerlijk om af en toe even tijd vrij te maken voor wat ontspanning en dat lukt vaak heel goed met een leuke paardenfilm. Lekker op de bank voor de tv genieten van een leuke of meeslepende film met paarden in de hoofdrol!

Last but not least

En last but zeker niet least: Je kunt natuurlijk ook een abonnement afsluiten op Dressuur Magazine of kiezen voor een van de leespakketten, die we hebben samengesteld. Dan hoef je je ook zeker niet te vervelen en krijg je nog veel meer tips en kun je allerlei achtergrondverhalen lezen.

Bron: Horseandhound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook