Tips voor niet-rijdende ruiter-partners • Dressuur Magazine
Algemeen
Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Wanneer je als ruiter serieus met je paard werkt en aan wedstrijden deelneemt, dan gaat daar vaak veel tijd en energie in zitten. Dat betekent dat je niet rijdende partner daar vaak ook wel het een en ander van merkt.

Voor Horse Network reden om een paar tips te verzamelen voor de niet-rijdende partner, zodat je op je eigen manier ook een beetje mee kunt genieten van alle wedstrijdambities.

Gebruik je eigen interesses

Wanneer je met je partner mee op wedstrijd gaat, dan is het natuurlijk heel fijn als je ook een handje kunt helpen als je er bent. Maar naast het bieden van de nodige hulp, is het ook een goed idee om eens te kijken wat je zelf leuk zou kunnen vinden op zo’n wedstrijddag. Denk bijvoorbeeld aan het maken van foto’s of filmpjes. Of ben je juist heel graag aan het organiseren en help je met het maken van de planning van de dag. Wanneer je iets vindt wat je zelf goed kunt of leuk vindt, dan maakt dat het extra leuk om mee te gaan op wedstrijd.

Accepteer de verzorging, die het paard krijgt

Voor niet-rijdende partners kan het soms wel eens een beetje apart lijken als je ziet wat het paard van je partner allemaal aan verzorging krijgt en wat dat allemaal kost. Vaak krijgt hij meer sportmassages, fysio-behandelingen en voedingssupplementen dan jij en je partner samen en is het de normaalste zaak van de wereld dat zijn ijzers alle zes weken vernieuwd moeten worden. Het helpt als je je daar niet druk om maakt, maar dat gewoon accepteert.

Probeer het zelf

Er is niets mis ermee om als partner niet dezelfde hobby te hebben, maar er is ook niets mis mee om wel allebei met paarden bezig te zijn. Daarom is het best leuk om zelf ook eens een keer te gaan rijden. Wanneer je zelf ook gaat rijden, dan weet je in ieder geval waar je partner nou zo gek van is en wie weet ontdek je een gezamenlijke passie.

Geniet ervan

Probeer er in ieder geval van te genieten als je ziet hoe veel plezier je partner ervan heeft om te rijden en met paarden bezig te zijn. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn met paarden, maar de band, die een ruiter met zijn paard heeft is wel heel bijzonder en geeft ook veel voldoening. Dat van dichtbij mee kunnen maken is ook mooi en daar kun je best van genieten.

Bron: Horsenetwork

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.