Tijd voor goede voornemens • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tijd voor goede voornemens

Foto: Quillemette Kraaikamp

De eerste dag van het nieuwe jaar is voor veel mensen hét moment om goede voornemens voor het nieuwe jaar te maken. Dat is lang niet voor iedereen hetzelfde, maar toch zijn er wel een aantal voornemens die algemeen voor ruiters gelden. Hier staan er een paar, maar vul de lijst vooral aan als je ook een goed voornemen hebt.

Verbeter jezelf

Neem regelmatig les en bezoek af en toe ook een clinic als deelnemer of als bezoeker. Alle tijd en energie die je gebruikt om jezelf te verbeteren, komt ook je paard ten goede.

Probeer iets nieuws

Probeer dit jaar eens iets uit van een andere discipline in je training. Maak een sprongetje, werk eens met een paar balkjes, maak een buitenrit of doe wat grondwerk met je paard. Dat is goed voor de variatie en vaak ook gewoon heel leuk.

Onderhoud

Maak er een gewoonte van om minimaal een keer per week je spullen goed schoon te maken (of vaker als dat nodig is). Met goed onderhoud van je spullen, kun je er langer mee doen en het is bovendien veiliger omdat je ook ziet wanneer iets begint te slijten.

Schema

Maak aan het begin van het jaar een schema voor de wedstrijden waar je graag aan deel wilt nemen en reserveer ook gelijk wanneer je ongeveer de smid, de tandarts, de dierenarts voor de entingen, de fysio en je lessen wilt plannen.

Fitheid

Neem jezelf voor om net zo fit te willen zijn als dat je van je paard verwacht. Wanneer je als ruiter niet fit en soepel bent, dan kun je je paard niet goed volgen en mis je een stukje uithoudingsvermogen.

Quality time

Besteed regelmatig quality time met je paard terwijl je iets anders doet met hem dan rijden. Ga wandelen, geef hem regelmatig een uitgebreide poetsbeurt of leer een paar basistechnieken voor massage. Je paard zal je er dankbaar voor zijn.

Klik hier om nog meer inspiratie op te doen voor goede voornemens als ruiter

En vergeet ook vooral niet om goede voornemens in de reacties te plaatsen!

Bron: CGMagazine

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook