Sympathiek jurycommentaar als 't even anders gaat • Dressuur Magazine
Algemeen
Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Het commentaar dat de jury op je protocol geeft is vaak bedoeld om je te vertellen waarom een onderdeel een lager cijfer heeft gekregen of juist om waardering uit te spreken over iets dat goed is gegaan. Maar soms gebeurt er wel eens iets grappigs in je proef of gaat er een heleboel mis en probeert een jurylid je een hart onder de riem te steken, omdat je zelf dan allang weet dat het niet ging zoals het moest.

Horse and Rider verzamelde een aantal jury-citaten, die in ieder geval bedoeld waren om een positieve draai aan de proef te geven en zette ze op een rijtje.

Je paard is enthousiast

Dat commentaar kun je op je protocol krijgen als je de proef binnen de helft van de toegestane tijd hebt gereden en daarbij ook een paar oefeningen hebt laten zien, die (nog) niet in de proef zitten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een overgang naar de galop waar een pasje middendraf werd  gevraagd, een wissel in plaats van groter gaan in galop of spontaan een stukje appuyeren (of zag hij daar gewoon een bakkabouter?)

Goede stukken gezien

Kijk, je hebt in ieder geval ook goede stukken laten zien. Alhoewel het met zulk commentaar onderaan op je protocol niet helemaal duidelijk is hoe lang die ‘goede stukken’ waren en hoe vaak de jury ze heeft gezien. Maar goed je moet ergens beginnen, dus het is fijn om te weten dat er goede stukken zijn.

Goed geprobeerd

Gelukkig, de jury heeft in ieder geval gezien dat je er alles aan hebt gedaan om je paard door de proef te rijden. Dat is wel een geruststelling, ondanks dat ene foutje, nou ja twee, oké drie …

Het was niet je dag

Met deze opmerking zou je in ieder geval denken dat de jury heeft gezien dat je heus wel kunt rijden en dat je paard ook echt wel talent heeft. Het kwam alleen niet zo goed uit de verf deze keer.

Paard heeft karakter

Wanneer je deze op je protocol hebt staan, dan heeft je paard zich waarschijnlijk niet van zijn beste kant laten zien en heb je behoorlijk moeite moeten doen om überhaupt de baan rond te komen.

 

Bron: Horseandrider

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.