Stapoefeningen aan de hand voor balans en kracht • Dressuur Magazine
Algemeen

Wanneer je niet alle dagen hetzelfde wilt doen met je paard, dan is zo nu en dan een dagje aan de hand stappen best een leuke afwisseling in de training. Je kunt dan een tijdje op de weg gaan stappen, een beetje met hem wandelen en wat laten grazen, maar als je het stappen aan de hand ook graag deel wilt laten zijn van de training, kun je met balkjes ook werken aan zijn balans en kracht.

Voordeel

Your Horse heeft twee oefeningen, die je kunt doen als je met je paard aan de hand gaat stappen, die goed zijn voor meer balans en kracht. Het voordeel van het stappen aan de hand is dat je je paard wel aan het werk kunt zetten op die manier, maar dat je zijn spieren en gewrichten hierbij toch ook een beetje spaart. Let wel op dat je eerst even vijf minuutjes lekker rondstapt op beide handen voor je aan de oefeningen begint.

Ritme

Om aan het ritme van de beweging in stap te werken zou je volgens Your Horse acht balken in een lijntje achter elkaar kunnen leggen met ruim een meter afstand. Laat je paard dan voorwaarts en actief over deze balkjes stappen waarbij je hem precies in het midden wilt laten lopen. Je paard moet hierbij voorwaarts gaan en recht blijven.

Buigen

De tweede oefening die fijn is om aan de hand te oefenen doe je met vier balken. Je legt deze in elkaars verlengde neer, waarbij je de middelste twee aan één of beide kanten hoger legt. Ga vervolgens in slangenvolte-vorm hier overheen en let opnieuw op dat je paard in hetzelfde ritme blijft stappen. Probeer zo veel af te wisselen dat je beide kanten evenveel vraagt.

 

Bron: Yourhorse

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.