Rassentopper: De Arabische volbloed Mufasa op weg naar het Z2 • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Rassentopper: De Arabische volbloed Mufasa op weg naar het Z2

In de rubriek Rassentoppers maken we kennis met enkele bijzondere, mooie en opvallende dressuurcombinaties. Deze keer de volbloed Arabier Mha Mufasa (Sha Shicara x Dolcis Don Diego) die met zijn amazone Channah de Graaff binnenkort de overstap maakt naar de Z2.

‘Dit is hem’

Vijf jaar geleden was het voor de toen elfjarige Channah tijd om de overstap te maken van een kleine Shetlander naar een grotere pony. “Mufasa was de eerste pony waar we bij zijn gaan kijken en toen ik hem zag, wist ik gelijk ‘dit is hem'”, vertelt Channah. “Achteraf bleek dat mijn moeder hem toen al gekocht had.”

Tranen van geluk

Dat de koop gesloten was en dat Mufasa zou komen bleef tot het laatste moment geheim voor de amazone uit Katwoude, maar het moment dat hij kwam weet ze nog precies. “29 maart 2014 na mijn hockeywedstrijd op zaterdagmiddag werd Mufasa als verrassing gebracht”, blikt Channah terug. “De tranen van geluk stroomden over mijn wangen toen ik hoorde dat hij echt van mij was en ik zal dat moment nooit meer vergeten.”

Wedstrijden

Channah nam rustig de tijd om een combinatie te worden met haar eerste ‘echte’ pony en in november 2016 startte ze haar eerste wedstrijdje met het vosje in de B. “Inmiddels hebben we best wat wedstrijden gereden en nu zijn we Z1 plus acht met nog hopelijk twee Z1-wedstrijden op de planning”, vertelt Channah verder. “Ik hoop dat we eind december de overstap naar het Z2 kunnen maken.”

Mooi

Mufasa heeft volgens zijn amazone een geweldig karakter, maar wel met veel pit. “Dit trok mij erg aan en daarbij vond ik hem ook nog eens zo mooi toen ik hem voor het eerst zag”, vervolgt Channah. “En hij is ook nog mooier geworden sinds hij bij mij is.”

Leuke reacties

“Op wedstrijden krijg ik ook vaak leuke reacties van andere mensen”, vertelt de amazone, die zelf de sportopleiding doet op de sportacademie on Amsterdam. “Mensen zeggen vaak dat hij gaaf loopt Eigenlijk heb ik nog nooit slechte reacties gehad, gelukkig maar!”

Herman Wientjes

Channah traint bij Herman Wientjes met haar inmiddels vijftienjarige pony. “Hij heeft ons vanaf het begin af aan heel goed geholpen en ik ben erg blij met zijn hulp”, vertelt de zestienjarige amazone verder.

Mijn beste vriend

“Ik ben onwijs blij dat Mufasa van mij is en hij is echt mijn beste vriend al jaren lang. Ik hoop dat we nog heel veel succes zullen hebben, maar vooral dat hij nog heel lang bij me blijft”, besluit Channah.

Bron: Dressuur

2 reacties op “Rassentopper: De Arabische volbloed Mufasa op weg naar het Z2

 • Karin Voorn

  Als fokker van Mha Mufasa, zoals hij volgens stamboek heet(Sha Shicara x Dolcis Don Diego), wil ik mijn trots uitspreken wat Channah met hem heeft bereikt. Mufasa is van jongs af aan een hele betrouwbare pony geweest, die bij ons de eerste 10 jaar van zijn leven heeft doorgebracht. Ik wil Channah heel veel succes wensen in het Z2 en haar heel veel geluk en plezier wensen met deze geweldige pony.

  1. Nancy Versluis-Borsboom

   Beste Karin,
   Dank voor de aanvulling, we hebben de afstamming en zijn naam aangepast.
   Vriendelijke groeten,
   Nancy Versluis-Borsboom

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook