Paardrijden met je lover! • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Paardrijden met je lover!

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Als fanatieke ruiter wil je het liefst elke minuut van je dag op stal spenderen. Het bezigzijn met je paard maakt jouw dag weer goed. Maar wat als je partner daar minder blij mee is? Natuurlijk hoeft hij of zij niet zo’n fanatiek paardenliefhebber als jij te worden, maar samen een ritje maken is best romantisch!

Veiligheid voorop

Trek je partner niet als een gek de stallen in maar laat hem of haar eerst even wennen. Paardrijden is niet geheel zonder risico en het zijn grote dieren. Niet iedereen wordt daar even enthousiast van. Met de juiste voorzorgsmaatregelen zorg je ervoor dat er geen onnodige ongelukken gebeuren. Een cap is altijd een must. Zorg er ook voor dat je partner de juiste schoenen draagt voordat hij op een paard stapt of in de buurt komt.

Match

Zorg ervoor dat het klikt tussen je partner en het paard. Misschien is het handig om een wat rustiger en vertrouwd paard te pakken, wanneer je partner onervaren is. Wat ook belangrijk is, is dat je partner zich veilig voelt bij het paard, zodat ze een match vormen. Vertrouwen is heel belangrijk. Een paard voelt namelijk wanneer de ruiter angstig of gespannen is, en neemt dit gevoel vervolgens over.

Omgeving

Kies een rustige omgeving om samen met je lover te rijden, zonder veel verkeer. Is dit jullie eerste keer? Dan is het verstandig om eerst even in de bak te rijden. Hierdoor ontwikkelt je partner een beter ‘ruitergevoel’, en leert de hulpen kennen. Het is ook veiliger, want als het misgaat kan je paard in ieder geval nergens heen. Maar we gaan er natuurlijk van uit dat het een romantische rit wordt.

Geniet

Ook al gaat de rit misschien niet heel soepel, geniet van elkaar. Voor je partner is het misschien een grote stap om op een paard te klimmen. Bewaar je ambitie voor je eigen training, en maak tijdens deze rit gewoon plezier. Want dat is natuurlijk waar het paardrijden om draait. En wie weet wil je partner hierna wel vaker mee voor een ritje!

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook