Ontdek de beste manier om te leren • Dressuur Magazine
Algemeen
Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Proeven uit je hoofd leren is niet voor iedere ruiter even makkelijk. Alhoewel je in het begin nog niet uit je hoofd hoeft te rijden in de wedstrijdsport, is het toch goed om te zorgen dat je je proef goed kent. Dan weet je wat er komt en waar je op moet letten en als je je voorlezer een keer niet verstaat is ook niet zo erg.

Moeite

Wanneer je moeite hebt met het uit je hoofd leren van je proef is het volgens Horse and Rider vooral belangrijk om voor jezelf na te gaan welke manier van leren bij jou past. Er zijn grofweg vijf manieren waarop je dingen kunt leren en als je weet welke het beste bij je past, dan kun je dat gebruiken. De manieren zijn als volgt ingedeeld:

  •  Kinesthetische leerlingen nemen de informatie het beste op door praktisch te zijn met taken, dus vooral door het uit te voeren.
  • Visuele studenten kunnen diagrammen of afbeeldingen het best onthouden, dus zodra je de logische volgorde en de symmetrie in je proef ontdekt en herkent, ben je al een heel eind.
  • Logisch of wiskundig  ingestelde leerlingen moeten begrijpen waarom het ene tot het andere leidt om hen te helpen de volgorde te onthouden.
  • Verbale leerlingen nemen schriftelijke informatie het beste tot zich en vinden vaak dat het schrijven, tekenen of aantekeningen maken in een schrift hen helpt bij het uit het hoofd leren.
  • Auditieve studenten moeten informatie horen en herhalen. Ze kunnen hun test hardop voor zichzelf herhalen om deze het beste uit het hoofd te leren.

Tip

Wanneer je kijkt hoe je leert dan zul je waarschijnlijk het gevoel krijgen dat je, net als veel andere ruiters, in meerdere manieren in te delen bent. Dat geeft niet, je kunt ze ook combineren om er voor jezelf het beste van te maken.

Tot slot

De laatste tip, die Horse and Rider gaf, was om niet alleen maar de proef en de oefeningen uit je hoofd te leren, maar ook alles wat er nog meer bij komt kijken. Denk aan de halve ophoudingen, die je moet maken om je paard in balans te houden en voor te bereiden op wat komt, maar denk ook aan hoe je de versterking in draf of galop wilt rijden en hoe je je paard weer terugneemt en verder gaat.

 

Bron: Horseandrider

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.