Neem twee keer de trap om beter te rijden • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Neem twee keer de trap om beter te rijden

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Een van de dingen waar je in de training met je paard aan werkt is het verbeteren van zijn conditie. Wanneer hij fit is kan hij niet alleen zijn werk beter aan, maar je kunt daarmee bijvoorbeeld ook blessures voorkomen. Maar dat geldt natuurlijk ook voor ruiters. Eerder deze week kon je hier al een stukje lezen over hoelahoepen voor je eigen fitheid, maar als je een beetje te krap in je tijd (of ruimte) zit, dan zijn er nog wel een paar dingen, die je kunt doen.

Twee keer de trap

Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van als je de trap neemt om in plaats van gewoon naar boven of beneden een keertje extra de trap te nemen. Dat is in het begin misschien even wennen, maar als je dat telkens doet, bouw je met een klein beetje extra moeite toch ook aan je conditie.

Joggen

Wat je daarnaast ook kunt doen om je eigen conditie te verbeteren en tegelijk lekker met je paard bezig te zijn, is om met hem aan de hand te gaan joggen. Een dagje wandelen met je paard is goed voor de band die je met hem hebt en als je dan ook nog kleine stukjes met hem gaat joggen, dan werk je gelijk aan je eigen fitheid. Je kunt op die manier ook gelijk de overgangen oefenen, voor je paard is het schakelen ook gelijk een stukje gymnastiek. En wanneer je zelf al een behoorlijke conditie hebt is het vaak ook fijn voor je paard om gewoon een langer stuk achter elkaar met je mee te joggen, voor hem is dat ook fijn zo zonder ruiter op zijn rug. Gelijk een mooie variatie in de training.

Bron: Reitsport

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook