Maak al een goede indruk voor je bij A naar binnen rijdt • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Maak al een goede indruk voor je bij A naar binnen rijdt

De indoor dressuurring

Wanneer je wedstrijden rijdt, dan hangt je succes natuurlijk vooral af van hoe goed je je proef kent en hoe goed je je paard kunt voorstellen. Maar alhoewel je punten krijgt voor de dingen die je in de proef laat zien, kun je ook al een goede indruk maken op de jury voordat je bij A de ring binnen rijdt.

Horse and Hound sprak hierover met internationaal viersterren ruiter Georgie Strang en hij gaf een paar tips om aan te denken als je rond of binnen de ring rijdt en wacht op het teken van de jury om te beginnen.

Lach

Met een lach op je gezicht laat je de jury zien dat je het naar je zin hebt en dat je vol vertrouwen de proef gaat laten zien. Wanneer je er blij uitziet als je aan het rijden bent maakt dat een positieve indruk. Het is per slot van rekening leuker kijken naar iemand die blij op zijn paard zit dan naar iemand die een boze of chagrijnige indruk maakt.

Sterke punten

Laat je paard zijn sterke punten zien wanneer je om de ring rijdt. Wanneer je paard heel mooi kan draven, laat hem dan draven en rijd een paar tempowisselingen binnen de draf. Het heeft niet zo veel zin om juist de gang te vragen die het minst gaat net in de laatste minuut voor de proef begint. Verbeteren kun je dan toch niet meer en juist door iets te doen wat je paard leuk en makkelijk vindt begin je sterk aan je proef.

Samen

Laat je paard weten dat je blij met hem bent en dat jullie het samen gaan doen. Geef hem een klopje om eventuele spanning af te laten vloeien. Zo laat je ook aan de jury zien dat jullie de klus samen gaan klaren.

Bron: Horseandhound

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook