Wat je nog niet wist over Mount St. John Freestyle • Dressuur Magazine
Algemeen
Charlotte Dujardin Mount St John Freestyle

Nadat Charlotte Dujardin alles heeft gewonnen wat er maar te winnen viel met Valegro en ze de KWPN’er met pensioen liet gaan heeft de Britse niet lang aan de kant hoeven staan. Met haar nieuwe topper Mount St. John Freestyle, door Carl Hester en Charlotte al omgedoopt tot ‘Mrs Valegro’, heeft de amazone haar pijlen gericht op de WEG in Tryon.

Hoewel de merrie inmiddels al weer een aardige tijd bij Dujardin onder het zadel loopt heeft ze niet haar volledige carrière tot nu toe beleefd met de amazone. Horse and Hound verzamelde een aantal weetjes over de Fidermark I-dochter die je misschien nog niet wist.

Gekocht als veulen

De eigenaresse van de merrie, Emma Blundell, ontdekte haar als veulentje. Blundell kocht Freestyle op de Hannover Auktion in Verden in 2009. Dat is de reden dat ze Mount St John als voorvoegsel heeft. Paarden die gefokt zijn bij Mount St John hebben MSJ voor hun naam.

Zesde bij de vierjarigen

Freestyle is op de Britse nationale kampioenschappen voor jonge paarden in 2013 op de zesde plek geëindigd bij de vierjarigen. Eigenaresse Blundell stelde haar daar zelf voor. Dujardin begon in 2015 met de merrie en reed bij hun eerste gezamenlijke start in de Midden Tour gelijk naar een score bij ruim 78%.

Niet geslagen

De merrie is al bijna twee jaar ongeslagen. De laatste keer dat ze niet won was op de Britse kampioenschappen in 2016 toen Dujardin ook meedeed met Delicato. Ook heeft ze nog nooit onder de 74,5% gelopen in geen enkele klasse waarin ze met Dujardin uitkwam.

Ruiterswitch

Thuis rijdt Hester de merrie zo nu en dan ook. Onlangs nog vertelde hij in een interview dat hij kort na de wedstrijd in Bolesworth nog even in het zadel van Freestyle plaatsnam zodat Charlotte de overgangen piaffe-passage ook even goed kon zien.

Zo perfect als mogelijk

Freestyle is nooit humeurig of merrie-achtig en ze is gek op knuffelen. “Ze is lief op stal, lief in de omgang en in het werk. Het maakt niet uit waar we heen gaan, ze doet in elke rijbaan haar best, ze kijkt nooit en heeft ook geen gekke dingen.”

Eén klein dingetje

Het enige kleine dingetje van Freestyle is dat ze een beetje kan hangen aan het paard waar ze mee gereisd heeft. Thuis heeft ze daar helemaal geen last van, maar op wedstrijd gaat ze echt steeds hinniken en klimt ze zowat tegen de muren op, daar kan ze wel gestresst van raken.

‘Zwaaien’

Al sinds ze een jong paard was heeft ze erg de neiging om bij prijsuitreikingen te gaan ‘zwaaien’ naar de toeschouwers. Onlangs op Royal Windsor maakte ze er helemaal een feestje van met twee voorbenen, maar Dujardin liet zich niet afleiden en maakte haar verhaal rustig af.

Oma

Freestyle is pas negen, maar ze is wel al oma. Ze heeft zelf drie veulens gekregen via embryotransplantatie MSJ A La Freestyle (v. Ampere), MSJ Dancefloor (v. De Niro) en MSJ Streetdance (v. San Amour I) en A La Freestyle en Dancefloor kregen op hun beurt al veulens van Ferdeaux, Vivaldi en Total US.

 

Bron: Horseandhound

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.