Getest: De Re-mind voor ruiters • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Getest: De Re-mind voor ruiters

Een tijdje geleden kwam er bij ons op de redactie een leuk apparaatje binnen: de re-mind voor ruiters. Een handige tool om je houding en zit te verbeteren, volgens de omschrijving. Het apparaat je geeft je eens in de zoveel tijd een trilling, om jou als ruiter je bewust te maken van je houding en zit.

Barbara van den Broek is als hippisch sportoefentherapeut Cesar en dressuuramazone gespecialiseerd in houding en zit, en weet hoe belangrijk de inwerking van de ruiter is. Zij bracht de re-mind bij ons onder de aandacht, en stelde er zelfs 1 beschikbaar om te verloten! Onder alle inschrijvers van onze laatste mailingcampagne werd de re-mind verloot, hiervan maken we binnenkort de winnaar bekend!

Hoe werkt het?

Zelf testen wij de re-mind natuurlijk ook graag even uit. Dressuur hoofdredacteur Bettine ging met het apparaatje aan de slag. Ze geeft ons haar ervaring.

“De re-mind is een erg simpel apparaatje: het enige wat het doet is elke paar minuten een trilsignaal geven, waardoor je eraan wordt herinnerd dat je op je houding moet letten. Je kunt de re-mind instellen op verschillende intervallen, hij kan bijvoorbeeld iedere minuut een trilling geven, maar ook minder vaak. Ik had zelf niet een specifiek houdings-probleem, of iets waar ik qua houding en zit aan wilde werken, maar heb toch het polsbandje eens omgedaan. En het grappige is: het werkt toch echt.

Ik dácht dat ik best netjes op mijn paard zat – en dat is misschien ook wel zo – maar doordat je steeds elke paar minuten een trilling krijgt, wordt je toch weer even bewust gemaakt van je houding en zit. En wat blijkt? Ook al had ik geen specifiek groot probleem met mijn houding, elke keer als het apparaatje een trilling gaf, lette ik toch weer even op mijn houding. En elke keer bleek dat ik tóch weer een beetje ingezakt was, mooier rechterop kon zitten. We zijn vaak zó druk met ons paard, dat we onszelf vaak vergeten. De re-mind voorkomt dat, en maakt je iedere keer weer even bewust van je houding. Handig!

Het re-mind polsbandje.

Helemaal wanneer je wél een houdingsprobleem hebt, en je daar ook bewust van bent, denk ik dat de re-mind een goed hulpmiddel is. Zo hoef je niet continu op jezelf te letten, maar word je er wel steeds even aan herinnerd. Het is geen ingewikkeld apparaatje, maar wel zeer doeltreffend.”

Wil je meer weten of het apparaatje bestellen? Kijk dan op www.remindvoorruiters.nl voor meer informatie.

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook