Gemotiveerd de winter door • Dressuur Magazine
Algemeen
Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

De dagen zijn dan wel weer aan het lengen, het gaat nog even duren voordat het ’s avonds weer echt licht is én het winterweer voorbij is. Omdat de winter voor veel ruiters niet het favoriete seizoen is en omdat het soms lastig kan zijn gemotiveerd te blijven om te trainen, maakte Horse and Rider een lijstje met manieren om gemotiveerd te blijven.

Demonstratie of clinic

Bezoek eens een demonstratie van een bekende ruiter of ga als bezoeker naar een clinic. Trek lekkere warme kleren aan en neem pen en papier mee om de tips, die je daar krijgt ook op te schrijven. Het is vaak heel motiverend om iemand te zien rijden en daarbij uitleg te krijgen over wat belangrijk is op welk moment. Het zien hoe iets gebeurt en waarom geeft meestal een boost om het zelf ook te gaan proberen.

Houd het kort

Wanneer je geneigd bent om maar wat rond te rijden zonder een echt plan, dan wordt het snel saai voor zowel jezelf als je paard. Maak daarom van te voren een plan met een of twee doelen voor de dag en trek daar een half uurtje voor uit. Dan houd je makkelijker je focus vast.

Warme kleding

Investeer in goede warme kleding, die ook de warmte doorlaat. Het is heel vervelend om het koud te hebben, maar het is ook heel vervelend om in klamme kleding rond te lopen nadat je gereden hebt. Dit geldt ook voor regenkleding, wanneer je aangewezen bent op buiten werken met je paard, zorg dan dat je ook goede warme en waterdichte kleding hebt.

Vroeg opstaan

Het is vast niet altijd mogelijk, maar het is ook wel eens lekker om vroeg op te staan en je paard vroeg in de ochtend te werken voordat werk of school op de agenda staat in plaats van ’s avonds. Misschien moet je een uurtje vrij nemen van je werk om het mogelijk te maken, maar dan heb je wel de hele dag een tevreden gevoel over dat je je paard al getraind hebt.

Variatie

Variatie is altijd goed in de training van je paard, maar zeker in de winter wanneer je vaak meer aangewezen bent op alleen de rijbaan. Niet alleen voor de spieropbouw van je paard, maar zeker ook om verveling tegen te gaan. Dus gebruik balkjes, maak een sprongetje, doe een dagje grondwerk of verzin iets anders dat je kunt doen met je paard. Dat is goed voor zowel ruiter als paard.

Geniet

Vergeet ook vooral niet te genieten van het rijden met je paard. Gebruik de weekenden om toch lekker af en toe een buitenrit te maken. In de zomer kun je lang niet op alle plekken terecht met je paard, maak in de winter gebruik van de mogelijkheid wanneer het wel kan.

 

Bron: Horseandrider

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.