De uitdagingen voor korte ruiters • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

De uitdagingen voor korte ruiters

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Wanneer je niet zo heel lang bent, dan heb je als ruiter soms wel eens te maken met een paar extra uitdagingen. Misschien herken je er wel een paar uit het lijstje dat Horse and Hound met een knipoog samenstelde of misschien heb je zelf nog een leuke aanvulling.

  1. Het maakt niet uit hoe veel langer je je beugelriem maakt, opstappen vanaf de grond is bijna niet te doen. Troost je dan maar met de gedachte dat opstappen met een opstapje beter is voor je paard en dat je als korte ruiter vaak al heel handig bent geworden om je paard te leren stilstaan bij mogelijke opstap-alternatieven zoals een hek, omgevallen boomstam (voor als je een keer buiten rijdt) of een bankje.
  2. Een gaatjestang is een heel handig hulpmiddel om te hebben wanneer je niet zo lang bent. Een paar extra gaatjes in de beugelriemen zijn zo gemaakt, dat is altijd fijner dan een (of meer) slagen in de beugelriem.
  3. Waar ruiters met lange benen soms last hebben met het vinden van laarzen, die lang genoeg zijn heb je als ruiter met korte benen juist vaak moeite om laarzen te vinden, die niet in je knieholte snijden.
  4. En dan die dikke enkels, dat heeft niets te maken met vocht of gewicht, dat is het deel van je rijbroek dat je overhebt en omgevouwen in je sokken hebt gepropt.
  5. Verder is het best een eer dat je gevraagd wordt om die ene lastige pony een beetje bij te rijden omdat je er wel op past en zo handig bent, maar als je vaker op pony’s zit, die te lastig zijn voor hun jeugdruiters dan op je eigen paard, dan moet je wel een keertje leren ‘nee’ zeggen.
  6. Tot slot zitten er ook wel voordelen aan het klein zijn. Denk maar aan de extra krachttraining, die je dagelijks krijgt doordat je je zadel boven je hoofd moet tillen om het op je paard te leggen en er weer af moet halen. Of de rek- en strekoefeningen, die je doet bij het indoen van het hoofdstel. Dan ben je in ieder geval al een stukje losser wanneer je begint met rijden.

Bron: Horseandhound

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook