Christa van Duin nieuwe hoofdredacteur Dressuur • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Christa van Duin nieuwe hoofdredacteur Dressuur

Christa van Duin

Christa van Duin is de nieuwe freelance hoofdredacteur van Dressuur. Ze neemt hiermee het stokje over van Bettine van Harselaar, die de afgelopen jaren het magazine en de bijbehorende mediakanalen naar het huidige niveau heeft getild.

Voor de doorgewinterde dressuurliefhebbers is Christa geen onbekende. Haar hele carrière koppelt ze haar marketing & communicatie skills al aan de paardensport. Als gewaardeerd persvoorlichter bij de KNHS bouwde ze elf jaar aan een zeer waardevol netwerk binnen de sector. Zij was het vertrouwde gezicht voor de pers tijdens onder meer de Olympische Spelen in Hong Kong en de Wereldruiterspelen in Kentucky. Daarvoor werkte ze bij Anky. Eerst op stal als groom en bedrijfsleider tijdens haar ORUN-instructeursopleiding; later nam ze de PR en communicatie voor Anky en haar gelijknamige kledinglijn voor haar rekening. Dit combineerde ze met haar eigen dressuurambities en passie voor de dressuurfokkerij.

Nieuwe stap

Na haar jarenlange dienstverband bij de KNHS was het tijd voor een nieuwe stap. Ze begon voor zichzelf en vergaarde een mooi portfolio aan gerenommeerde opdrachtgevers. Onder meer NOS Studio Sport maakt al vijftien jaar gebruik van haar specialistische kennis. “Als NOS hostbroadcaster tijdens internationale dressuurwedstrijden ben ik de rechterhand van de regisseur. Ik help de hele ploeg bij het zo mooi mogelijk live in beeld brengen van de sport én de emoties eromheen, inclusief mooie slowmotions. Deze beelden worden wereldwijd afgenomen. Ik doe dit met enorm veel passie. Ondertussen weten veel stoere voetbalcameramannen van de NOS dat publiek mee wil tellen bij een serie galopwissels en weet de regisseur dat hij echt niet mag schakelen in het beeld van zo’n serie”, vertelt Christa lachend. Daarnaast werkte ze ook af en toe nog freelance voor de KNHS. Zo gaf ze mediatraining aan de jeugd en was ze projectleider van de dressuurproeven app.

Passie voor het veterinaire vlak

Verder heeft Christa een passie voor het veterinaire vlak. Ze verzorgde een aantal jaren de PR en marketingwerkzaamheden voor Lingehoeve Diergeneeskunde. Momenteel werkt ze voor het kennisplatform Paardenarts.nl. Christa: ”Dit is een super leuk kennisplatform met een enthousiast team van dierenartsen, waar betrouwbare informatie over gezondheid en ziekten van je paard te vinden is.”

‘Midden in de doelgroep’

Het platform Dressuur is ontzettend blij dat Christa naast haar passie voor alles wat dressuur ademt, ook nog tijd in haar schema heeft om het hoofdredacteurschap van deze mooie titel op zich te nemen. Christa zal samen met de redactie en uitgever het merk Dressuur verder gaan uitbouwen in de markt. “Ten eerste pas ik zelf nog midden in de doelgroep”, stelt Christa. “Ik ben dol op mijn paarden; twee zelf gefokte zwarte dressuurpaarden van Glamourdale en Gribaldi. Verder heb ik jarenlang gejureerd tot en met M2-niveau. Op het moment rijd ik door blessures zelf niet fanatiek. Wel geef ik af en toe nog les. Dressuurmensen zijn net als ik hongerig naar kennis en gaan voor kwaliteit. Het magazine Dressuur vind ik een heerlijk blad om op de bank te lezen. Tegenwoordig is bijna alle informatie fastfood. Dit is meer slowfood: lekker diepgravende artikelen met betrouwbare achtergrondinformatie.”

Kwaliteit

Christa: “Ik vind het een uitdaging om naast de techniek, ook informatie over het management rondom je paard te brengen. En dit niet alleen via het magazine, maar multimediaal. Met daarnaast aandacht voor de mens en lifestyle achter die dressuurruiter. Ik ga voor kwaliteit en ben creatief, enthousiast en nieuwsgierig. Ik heb niet snel oordelen over mensen, want van iedereen leer je. Ik doe mijn werk vol passie en ga voor kwaliteit.”
Heb je een vraag voor de nieuwe hoofdredacteur Christa of het redactieteam? Stuur een mailtje naar dressuur@eisma.nl

Bron: Dressuur.nl

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook