Beter rijden met hoelahoepen • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Beter rijden met hoelahoepen

Foto: www.arnd.nl

Wanneer je denkt aan ruiterfitness is de hoelahoep misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar toch is hoelahoepen een goede manier om fit te blijven als ruiter. Je wordt er soepel van, maar het is ook goed voor je uithoudingvermogen en je verbetert ook nog eens je balans mee.

“Hoelahoep is absoluut een goede manier om je lichaam te trainen”, vertelt sportpedagoog en instructrice Iris Charles op Reiter Revue. “Het versterkt de kern van je lichaam: je buik, je rug, je taille. En omdat je relatief stabiel staat, je dijen, billen en kuiten. Precies de spieren die je nodig hebt tijdens het rijden.”

Coördinatie

En dat is niet alles, want het is ook nog eens heel goed voor je coördinatie. Omdat je met de hoelahoep stevig moet staan, train je ook balans en coördinatie. Als de ring een beetje naar beneden glijdt, moet je snel reageren. Net als in het zadel, als je paard ineens schrikt. ”Daarnaast maakt trainen met de hoelahoep je heupen flexibel. Een groot pluspunt bij het rijden: “Hoe flexibeler je bent, hoe beter je de beweging van je paard kunt volgen enbijvodoor kunt zitten”, vervolgt Iris. “Hoelahoep is ook een geweldige duurtraining. De oefening in het algemeen verbetert de bloedcirculatie. Er is een verbeterde zuurstoftoevoer in het lichaam, waarbij je hartslag omhoog gaat, maar waarbij je nog niet helemaal buiten adem raakt. Dus het komt erop neer dat je conditie verbetert en dat merk je ook in het zadel!

De hoelahoep is ook voor Jeannette Haazen een vast ritueel vertelde ze begin dit jaar:

Bron: Reiterrevue

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook