Bescherm je paard tegen insecten en huidaandoeningen! • Dressuur Magazine
Algemeen
Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

*Advertentie* De zon laat zich rond deze tijd van het jaar vaak zien. Perfect om te genieten van je paard, en het te paard verkennen van de prachtige Nederlandse natuur. Maar tijdens het rijden in de bak, buitenrijden of in de wei vereisen paarden natuurlijk wel een zekere vorm van verzorging en bescherming. Dit kan heel goed met dekens, dus lees daarom snel hoe jouw paard beschermd kan worden tegen kou, insecten of huidaandoeningen.

Bescherm je paard tegen ongedierte

Gedurende de zomerperiode kan het voorkomen dat een paard veel last krijgt van ongedierte zoals vliegjes en muggen. Dit komt in veel gevallen door de warme weersomstandigheden, met als gevolg de niet te stoppen groei van micro organismes in sloten om en nabij de wei. Dit is uitermate vervelend voor de paarden, al is hier gelukkig een oplossing voor. Door jouw paard te voorzien van een vliegendeken kan jij bescherming bieden tegen de vervelende insecten. Deze deken is bedoeld om je paard rustig te houden wanneer het geïrriteerd is door vliegjes, muggen of andere beestjes. Een vliegendeken is zeer licht en luchtig waardoor het er geen last van heeft. Door een speciale uitsparing in de paardendeken kan de ruiter het paard ook voorzien van een zadel.

Gebruik deken voorkomt huidaandoeningen

Een veel voorkomend probleem bij paarden is eczeem. Deze huidaandoening komt voor in de zomerperiodes. In deze tijd kent Nederland mugjes die eczeem kunnen veroorzaken bij de paarden. Het vervelende aan deze muggen is dat zij door de vliegendeken kunnen steken. Wanneer jouw paard eczeem heeft zal dit te herkennen zijn aan een bepaald gedrag, namelijk het schuren van het lichaam. Dit doen de dieren doordat zij last hebben van jeuk. Een eczeem deken is veelal gemaakt van polyester en het paard zit hier helemaal ingepakt, inclusief de hals en buik. Zodoende blijven de kleinste plekjes beschermd tegen de vervelende muggen en dit voorkomt eczeem.

Tref alvast voorbereidingen voor de winter

De winter is nog ver weg, maar voorbereidingen treffen kan nooit kwaad. Helemaal wanneer het om de verzorging en bescherming gaat, van een majestueus dier als een paard. Daarom kan je maar beter te vroeg dan laat onderzoek doen naar een winterdeken. De functie van een winterdeken is vrij duidelijk, het warm houden van een paard gedurende koude periodes. Ook biedt de deken bescherming tegen neerslag. De warme water- en winddichte paardendekens zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Elk paard is per slot van rekening anders en daarom zijn de dekens verkrijgbaar in maat 105 tot 225. Voor meer informatie omtrent alle soorten paardendekens, bezoek Minihorseshop.nl.

 

Dit is een advertentie en de inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van Dressuur.

 

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.