Bescheidenheid siert • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bescheidenheid siert

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Behalve goed leren rijden en voldoende tijd en energie steken in de training van je paard zijn er nog wel een paar andere dingetjes, die invloed kunnen hebben op hoe goed je bent als ruiter. En omdat het best goed is om er eens bij stil te staan zette The Plaid Horse een paar do’s en don’ts op een rijtje.

Bescheiden zijn

Bescheidenheid siert de mens en dus ook de ruiter. Iedereen kent wel een ruiter die altijd opschept over die ene keer dat hij of zij een belangrijke wedstrijd won of die soms wat minderwaardig kan doen over paarden van andere ruiters, maar in de tussentijd zelf al een tijdje geen wedstrijden meer start. Hoe verleidelijk het ook kan zijn om al je gewezen hoogtepunten aan te voeren om te laten zien dat je echt wel ‘erbij’ hoort, toch belemmert zulk gedrag je vooruitgang. Want als je zo vol bent van jezelf, dan sta je meestal niet meer open om iets te leren en dat is precies wat je wel moet doen om jezelf en je paard te verbeteren.

Uitdaging

Juist door de uitdaging aan te gaan en te kijken waar je jezelf en je paard kunt verbeteren, krijg je de kans om beter te worden. Dat hangt niet alleen van rozetten en bekers af. Bovendien is het tegenover je paard ook belangrijk om bescheiden te zijn, zodat je ook naar hem kunt luisteren. Want als je naast je paard vertellen wat jij van hem wilt ook kunt luisteren naar wat hij je vertelt en open staat voor zijn feedback, dan groei je ook als ruiter.

Je eigen cheerleader

Hoewel je bescheiden zou moeten zijn naar je paard en naar anderen, moet je wel proberen om zelf je eigen cheerleader te zijn. Wen jezelf aan om bij het opstappen en na afloop van een rit in ieder geval minimaal één ding in gedachten te nemen waar je goed in bent of waar je trots op bent. En doe dat ook voordat je de wedstrijdring binnen rijdt. Natuurlijk is het ook goed om met een plan in je hoofd te beginnen aan de training en te weten wat je moet verbeteren, want als je niet oefent word je ook niet beter, maar vergeet niet om daarnaast ook even stil te staan bij iets wat je al wel goed kunt, dat is goed voor je motivatie.

Lees ook:
Do’s en don’ts om een betere ruiter te worden
Investeer in je prestatie, niet in de looks

Bron: Theplaidhorse

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook