Alex van Silfhout nieuwe bondscoach • Dressuur Magazine
Algemeen
Alex van Silfhout. Foto: www.arnd.nl

De KNHS heeft Alex van Silfhout benoemd als bondscoach van de Nederlandse senioren dressuurruiters. Monique Peutz volgt Van Silfhout op als bondscoach van de Junioren, Young riders en U25 dressuurruiters. Imke Schellekens-Bartels wordt bondscoach bij de dressuur pony’s en Children. Het traject voor het vinden van een bondscoach heeft langer op zich laten wachten dan gedacht, in eerste instantie zou half december de nieuwe bondscoach al bekend worden gemaakt.

Focus op samenwerking

Alex van Silfhout was de afgelopen twee jaar zeer succesvol bondscoach van de Junioren, Young riders en U25. In 2018 werd bijvoorbeeld teamgoud gewonnen op het EK Junioren in Fontainebleau. Een belangrijke focus ligt nu op de samenwerking van de drie dressuurcoaches: “Als jeugdcoaches hebben Monique en ik al veel samengewerkt,” vertelt Alex. “Imke is daar een super aanvulling op. Het is de bedoeling dat we beschikbaar zijn voor elkaar en veel overleggen. We moeten allemaal dezelfde kant op met de dressuursport in Nederland. Ik weet zeker dat we daar met ons drieën grote  sprongen in kunnen maken.” Behalve als voormalig bondscoach van de jeugd geniet Van Silfhout bekendheid als succesvol internationaal Grand Prix-ruiter en gerenommeerd trainer van vele ruiters, waaronder natuurlijk zijn zoon Diederik van Silfhout.

Peutz en Schellekens

De laatste twee jaar was Monique Peutz succesvol bondscoach bij pony’s en Children. Onder haar leiding werd in 2017 en 2018 teamgoud gehaald op het EK Children. Monique Peutz is een niveau-5 dressuurtrainer, actief lid van het KNHS Trainersplatform, reed zelf dressuur op Grand Prix-niveau, is FEI 4*-dressuurjurylid en FEI 3*-jurylid para-dressuur. Monique neemt nu de taken van Alex over als bondscoach van de Young riders, Junioren en U25 dressuurruiters. De functie van bondscoach voor de pony’s en Children wordt de komende twee jaar ingevuld door Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde). Imke deed in 2004 en 2008 mee aan de Olympische Spelen en is dressuurcoach niveau 5.

Bron: Dressuur / KNHS

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.