81 jaar oud en internationaal Grand Prix rijden? Geen probleem voor Ulla Hakanson! • Dressuur Magazine
Algemeen
Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

De Zweedse Ulla Hakanson draait er haar hand niet voor om: internationaal Grand Prix rijden! Op de internationale wedstrijd in Falsterbo zette ze met Diddy Cool (v. Daddy Cool) een score neer van maar liefst 64,457%, waarmee ze knap negende werd! Niet héél opvallend op het eerste gezicht, maar: Ulla Hakanson is bijna 81-jarige jaar oud!

En stoppen met rijden? Daar denkt Ulla niet over! In 1972 reed ze haar eerste Olympische Spelen in München, en in 1984 nog eens in Los Angeles. Ze is even uitgeschakeld geweest door een beroerte, maar inmiddels weer helemaal terug!

Ook een sprongetje

In maart dit jaar debuteerde ze met haar nieuwe paard Diddy Cool in de Grand Prix. Diddy Cool is een zoon van haar voormalige toppaard Richelle II (v. Rivero II) die Hakanson ook uitbracht op het hoogste niveau. De kwieke Ulla staat bekend als voorvechter van afwisselende trainingen, zo maakt zij nog regelmatig een sprongetje met haar paarden. Starten in Falsterbo had Ulla zichzelf als doel gesteld en werkte hier vanaf vorig jaar naar toe. “In de ochtend ik doe wat yoga, dan rijd ik twee paarden en in de middag ga ik Nordic Walken met de hond. Daarnaast doe ik één keer per week aan line-dancing. Ik ben niet een type om gewoon binnen te zitten en stil te zijn”, aldus Hakanson in een interview.

Ulla Hackanson net voordat ze de ring in reed in Falsterbo:

Een video van Ulla en haar paard Diddy Cool in de Intermediaire II:

En ook voor een sprongetje draait ze haar hand niet om!

Bron: Dressuur/Paardenkrant-Horses.nl/Hippson

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.