Foto: Quillemette Kraaikamp

Editie 1 – 2017

Lees hier de editorial van hoofdredacteur Bettine van Harselaar

Rijke ouders

Oké, toegegeven: als ik met mijn hard bij elkaar gespaarde auto en trailertje het terrein van de gemiddelde subtopwedstrijd oprijd, voel ik mezelf soms best een beetje klein worden. Tussen al die immens grote vrachtwagens en hippe tweepaards-wagentjes moet ik een plekje voor mijn trailer zien te vinden. Uit die dure wagens worden meestal ook evenzo geprijsde paarden tevoorschijn gehaald. En op het losrijterrein lijkt zo’n beetje iedereen z’n eigen instructeur te hebben meegenomen die hen via een headset begeleidt. Daar kom ik dan aan, met mijn simpele auto en trailer, het van mijn laatste spaarcentjes gekochte paard en mijn moeder als trouwe groom. Stiekem ben ik op zulke wedstrijden best onder de indruk, maar aan de andere kant: ik rijd er maar mooi tussen! En tóch verzuchten we allemaal wel een keer: wat zou het toch vreselijk makkelijk zijn als je ‘gewoon’ gruwelijk rijke ouders hebt die met gemak het beste paard en de mooiste spullen voor je kunnen aanschaffen. Vaak wordt er zelfs beweerd dat je zonder die rijke ouders helemaal nergens bent in onze sport. Gelukkig bewijzen veel topruiters het tegendeel door gewoon met keihard werken de top te halen. Anky van Grunsven geeft je op pagina 34 haar mening over hoe je de top bereikt. Natuurlijk hopen wij met Dressuur jou daar ook mee te helpen door je iedere uitgave weer van de beste tips en inspiratie te voorzien. En het mooie is: vanaf dit jaar kunnen we dat nog véél beter doen. Dressuur heeft een nieuwe look en is vanaf nu dikker dan ooit! Als cadeautje van ons krijg je bovendien deze eerste vernieuwde editie ook eens nog de Bit-modespecial erbij. Veel leesplezier!

Bettine van Harselaar, hoofdredacteur

 

PS: Volg jij ons al op Instagram? Volg ons via @dressuurmagazine voor kijkjes achter de schermen, de mooiste dressuurfoto’s, video’s en beelden vanaf evenementen! Volg mij en mijn paarden nu ook via @bettine_vh!

Ontvang jij de Dressuur al thuis?

Ontvang Dressuur Magazine bij je thuis op de mat, sluit hier een abonnement af.

 

Wil je alles te weten komen over het rijden van jonge paarden?

Volg de GRATIS e-cursus ‘een jong paard trainen’, en ontvang vanaf 22 mei a.s. 10 dagen lang dagelijks een e-mail met daarin tips of videotrainingen om het beste uit je trainingen te halen!

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor de e-cursus 'Een jong paard trainen'. Je ontvangt 10 dagen dagelijks een e-mail met daarin tips of videotrainingen.