Artikelen
Pirouette Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Werken aan de balans in galop doe je eigenlijk al bijna vanaf het begin van de opleiding van je dressuurpaard. De eisen, die je stelt, zijn natuurlijk aangepast aan zijn leeftijd en africhtingsgraad, maar je bent er zo goed als altijd mee bezig.

Voor het beginnen met de verzameling geldt hetzelfde over leeftijd en niveau. George Williams gaf op het Robert Dover Horsemanship Program in Wellington een paar tips en oefeningen, waar je als ruiter wat aan kunt hebben als je paard daar aan toe is.

Afwenden, contragalop en travers

Wanneer je galoppeert kun je deze oefening doen:
Wend af op de korte zijde vijf meter voor de hoefslag. Verander dan van hand en rijd de korte zijde aan de overkant in contragalop. Rijd vervolgens op de volgende lange zijde rechtuit op de tweede hoefslag in contragalop en vraag een paar passen travers. Laat je paard voor het eind van de lange zijde ‘recht’ worden, maar blijf in de contragalop. Rijd opnieuw verder op de tweede hoefslag en vraag opnieuw travers. Daarna ga je even stappen en vervolgens vraag je hetzelfde op de andere hand.

Galop-stap-galop

Een andere oefening, die goed is om de verzameling te verbeteren is het rijden van galop-stap-galop overgangen. Zorg dat je paard niet gaat rennen en let op dat hij en goed stapt tussen de overgangen door en dat hij goed galoppeert. Bij het werken aan de overgangen moet je altijd de kwaliteit van de gangen blijven bewaken.

 

Bron: Dressagehub

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *